Chrome 105 Beta sürümü için süreç başladı. Çok büyük yenilikler olmasa da Chrome 105’te yer alan detaylar dikkat çekiyor. Chrome 105 beta sürüm ile birlikte Android’e yönelik önemli bir adım atılıyor.

iOS için Google Chrome indir

Android için Google Chrome indir

İşte Chrome 105 beta sürüm özellikleri

Resim içinde resim

Android 11 ve sonraki cihazlarda geçerli olacak yeni özellik ile resim içinde resim desteği getiriliyor. Uzun zamandan beri masaüstü sürümlerde desteklenen özellik, Android sürümde bulunmuyordu. Chrome 105 ile birlikte bu durum da düzeltiliyor.

Web uygulamalarında yer paylaşımları

Web uygulamalarını tarayıcı ile çok daha uyumlu hale getirmek isteyen Google, yeni sürümde bu konuda önemli bir adım atıyor. UI öğelerine yönelik yapılan değişiklikler, görünümde önemli bir farklılık yaratacak.

Masaüstü için özel tasarımlar

Masaüstü sürümlerde Ctrl+F kullanarak web sayfasında arama yapmak standart bir yol. Ancak Chrome 105, ziyaret edilen web sitesine bağlı olarak daha kişiselleştirilmiş bir arama deneyimi vaat ediyor. Bunu gerçekleştirecek yenilik ise yeni özel vurgu API’si. Geliştiriciler sitelerinde API ile yapacakları değişiklikler sayesinde aramaları daha da özelleştirebilecek.

Microsoft Edge, Google Chrome’u geride bıraktı

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir