Yenilenmiş telefon pazarı, son yıllarda hızlı bir büyüme sergiledi. Araştırma şirketi Counterpoint’in verilerine göre, Apple geçtiğimiz yıl yenilenmiş akıllı telefon pazarında yaklaşık %50’lik bir paya sahip olarak liderliği ele geçirdi. İkinci sırada yer alan Samsung ise %26’lık bir pazar payına sahipti.

Yenilenmiş akıllı telefon pazarı, önceki yıla kıyasla küresel olarak %5 büyüme gösterirken, yeni telefon sevkiyatları %11,3 oranında azaldı. Bu büyümenin yavaşlamasında ise özellikle Çin’deki düşüş etkili oldu.

Yenilenmiş Telefon pazarında en çok alınan marka Belli Oldu

Apple, Yenilenmiş Telefon Pazarında En Hızlı Büyüyen Marka

Apple, yenilenmiş telefon sektöründe hızlı bir büyüme gösterdi ve kullanılmış cihazlarda küresel olarak en hızlı büyüyen marka haline geldi. Apple’ın online mağazası üzerinden satın alınan yenilenmiş iPhone’lar, yeni bir pil, yeni bir dış kasa ve gerekirse yeni değiştirilmiş parçalarla birlikte müşterilere sunuluyor. Cihazlar bunun yanında yeni kablolar ve aksesuarlarla birlikte yeni bir kutuda gönderilmeden önce iyice temizleniyor ve test ediliyor.

Müşteriler, Apple’ın web sitesini düzenli olarak ziyaret ederek istedikleri cihazı takip edebilirler. Ayrıca Refurb Tracker ve RefurbMe gibi araçları kullanarak belirli bir iPhone modeli yenilenmiş mağazaya geldiğinde kendilerine bildirim alabilirler.

Ancak, yenilenmiş cihazların arzı, talebi karşılamakta yetersiz kalabiliyor. Bunun nedeni ise insanların akıllı telefonlarını daha uzun süre kullanmaları ve bu cihazların yenilenmesi için gereken sürenin uzun olmasıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir