Microsoft kısa süre önce Windows 11 için Groove Music’in yerini alan ve iyi bilinen Windows Media 11 Player’ın yerini alan yeni bir medya oynatıcısını duyurdu.

Yeni Windows 11 Media Player, ilk olarak Windows 11 Geliştirme Kanalı aracılığıyla test kullanıcılarına sunuldu. Ancak kullanıcı raporlarına göre, yeni uygulama artık içeriden olmayan kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Yeni Windows 11 Media Player

Yeni bir güncelleme, Windows’un en son sürümünde bildirildiği gibi, Windows Media Player’ın Windows 11 build 22000’e yönelik yazılım gereksinimlerini belirler. Bu, uygulamayı artık Microsoft Store’dan yükleyebileceğiniz anlamına gelir. Mağazada güncellemeyi görmüyorsanız, cihazınız 2200.346 veya sonraki bir sürümü çalıştırırken uygulamayı manuel olarak yükleyebilirsiniz.

Windows Media Player çalışmıyor sorunu nasıl çözülür?

Yeni Windows Media Player’dan ilk olarak canlı podcast’te bahsedildi ve Microsoft Kasım 2021’de yeniden tasarımı resmi olarak duyurdu. Şirket, yeni medya oynatıcıyı iki ayı aşkın bir süredir test ediyor ve şimdi uygulama normal kullanıma hazır görünüyor.

Windows 11 Media Player, Windows 11 için özel olarak tasarlanmıştır ve WinUI öğeleri, yuvarlatılmış köşeler ve daha fazlasını sağlar. Öğeyi kullanın. Şu anda, yeni medya oynatıcı yalnızca Windows 11’de çalışıyor, ancak uygulama arka planı için geçerli olan yuvarlak köşeler ve mika teması olmadan Windows 10 olacak.

Ayrıca yeni medya oynatıcının mevcut Groove müzik oynatıcısının yerini alacağını ve güncellemeden sonra çalma listeleri ve kayıtlı medya konumları dahil tüm veritabanlarının otomatik olarak içe aktarılacağını unutmayın.

Ancak yine de geleneksel Windows Media Player’ı kullanabilirsiniz. Daha eski Windows Media Player kullanıyorsanız, bunu seçenek ayarlarında etkinleştirmeniz gerekir. Classic Media Player’ın ileriki sürümlerde işletim sisteminden kaldırılmış olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir