Windows Media Player çalışmıyor sorunu nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

Windows Media Player çalışmıyor sorunu nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 09:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Windows Media Player, Windows işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılan medya uygulamalarından bir tanesidir. Ancak bilgisayarda yaşanan çeşitli problemler nedeniyle dönemsel olarak kullanıcılar uygulamada hatalar alabilmektedir. Bu tür durumlarda hatanın koduna ya da mevcut yaşanılan soruna göre farklı öneriler ve çözümler bulunmaktadır. Sorun yaşadığınız Media Player için Windows Media Player çalışmıyor rehberi doğrultusunda sorunlarınızı giderebilir ve Windows Media Player uygulamasının sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz .

Windows Media Player çalışmıyor ise neler yapılabilir?

Menüden açma

Windows Media Player açılıyor ancak istenen şarkılar uygulama üzerinde çalmıyorsa uygulamada yer alan açma menüsü kullanılmalıdır. Bu menü ile birlikte mevcut probleminin giderilmesi mümkün olabilir. Uygulamayı açtıktan sonra kütüphane bölümüne göz atarak, kütüphaneye yeni içerikleri bu şekilde ekleyebilirsiniz.

Kütüphaneyi değiştirme

Kütüphane için dosya sisteminde hatalar bulunuyorsa, bu tür durumlarda farklı bir yöntem denenmelidir. Uygulamanın ayarları üzerinden yapacağınız değişiklik ile kütüphanenin varsayılan klasörünü değiştirebilir ve yeni klasör üzerinde içeriklerinizi barındırarak sorunsuz bir şekilde müziklerin çalmasını mümkün kılabilirsiniz.

Yeniden başlatma

Windows Media Player hiçbir şekilde açılmıyorsa, bu tür durumlarda farklı işlemler yapılmalıdır. Öncelikle sistemin yeniden başlatılması ile birlikte sorunum çözülüp çözülmediği denenmelidir. Hala sorun yaşanıyorsa, bu takdirde Windows Güncellemeleri ile birlikte yeni güncellemeler alınmalıdır Windows güncelleme bölümü, Media Player için çeşitli güvenlik ve geliştirme seçenekleri sunar. Kullanıcıların uygulamasında yaşadığı hatalar kapsamda sorunların giderilmesi ve uygulamanın yeniden çalışır hale getirilmesi güncellemelerle mümkün olabilmektedir.

Sorun giderme hizmetinden yararlanma

Tüm bu çözümlere rağmen uygulamadaki mevcut sorun halen giderilmediyse denenecek bir diğer yöntem sorun giderme hizmetinden yararlanmaktadır. Windows işletim sisteminde, kullanıcıların yaşadığı sorunlara karşı sorun giderme adıyla özellik bulunmaktadır. Sorun giderme, sistemdeki mevcut hataları tespit ederek ve çözülebilmesi adına çeşitli yöntemleri ve düzenlenmeleri içerir. Ayarlar sayfasında bulabileceğiniz sorun giderme hizmetini kullanarak Windows Media Player’da herhangi bir sorunun olup olmadığını kolayca kontrol edebilirsiniz. Yapılacak kontrollerde sistem tarafından bir hata tespit edilirse, bu hatanın giderilmesine yönelik çözümler de sunulur .

Scannow kullanma

Çalışmayan Windows Media Player için yapılabilecek son işlem ise SFC taramasıdır. Çalıştır ekranına  sfc / scannow yazılarak sistem taraması yapılabilir.





PAYLAŞ