2021 yılı itibariyle kullanıma sunulan Windows 11, henüz çok yeni bir işletim sistemi. Bu nedenle de çoğu kullanıcının bu konuda destek ihtiyacı olabiliyor. Eğer daha hızlı ve sorunsuz bir Windows 11 kullanımı istiyorsanız yeni Windows 11 bilgisayarda yapılacak 4 şeye göz atabilirsiniz.

İşte yeni Windows 11 bilgisayarda yapılacak ilk 4 şey

Güncelleme kontrolü

Sorunsuz ve daha iyi bir deneyim için öncelikle güncellemelerin kontrol edilmesi gerekmektedir. Windows için en son güncellemeleri almak için Ayarlar uygulamasını açın (örneğin Başlat menüsünden) ve Windows Update (Windows 11’de)/Güncelleme ve Güvenlik (Windows 10) sayfasına gidin ve Güncellemeleri kontrol et seçeneğine tıklayın.

Görev çubuğu ve başlat menü temizliğini başlatın

İlk kurulum sonrasında görev çubuğu ve başlat menüsünde işinize yaramayacak pek çok uygulama ve dosya yer alacaktır. Windows 11 simgelerini kaldırmak için görev çubuğunun boş bir alanına sağ tıklayın ve Görev çubuğu ayarları seçeneğine tıklayın. Böylece simgeler üzerinde temizliği kolayca yapabilirsiniz. Başlat menüsüne gelince, istemediğiniz uygulamaların simgelerini sağ tıklayın ve sabitle seçeneğini devre dışı bırakın.

Önceden yüklenmiş uygulamaları kontrol edin

Windows 11 kurulumu ile birlikte pek çok yazılım da yüklenmiş olarak gelecektir. Ayarlardan uygulamalar bölümüne geçiş yaparak uygulamaları kontrol ederek gereksizleri kaldırabilirsiniz.

Gereksiz başlangıç ​​uygulamalarını devre dışı bırakın

Uygulamaların başlangıçta çalıştırılması, bilgisayarınızın açılmasının daha uzun sürmesine neden olabilir. Bu nedenle görev çubuğundaki Windows simgesine sağ tıklayın ve Görev Yöneticisini seçin. Ardından başlangıç sekmesinden uygulama kontrolü yapabilirsiniz.

Bu işlemlerin ardından kendi uygulamalarınızı kurarak Windows 11’i denemeye başlayabilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir