Snapdragon akıllı saat işlemcisi için önde gelen adaylardan biri ortaya çıktı.

Akıllı saat pazarı %24 büyüme gösterdi

Yeni TicWatch amiral gemisi akıllı saat için birçok özellik sızdırıldı Sızıntıya göre Mobvoi, TicWatch için yeni bir amiral gemisi akıllı saat modeli üzerinde çalışıyor. Reddit’teki bir gönderiye göre, yeni TicWatch akıllı saat büyük olasılıkla Snapdragon 5100 ailesiyle birlikte karşımıza çılabilir.

TicWatch Snapdragon 5100 işlemci ile gelebilir

Twitter hesabından 5100 serisi akıllı saat işlemcisinin ilk sözü olan yeni bir amiral gemisi akıllı saat olduğunu iddia ediyor. Bu sinyalden kısa bir süre sonra yeni TicWatch amiral gemisinin bazı özellikleri sızdırıldı.

Açıklanan özellikler şunlar:

  • Uzun ömürlü pil
  • Google Pay ile uyumlu NFC ödeme
  • IP68 su geçirmez GPS hoparlör ve mikrofon
  • Yeni IHB/AFiB algılama ve yorulma oranı
  • Geliştirilmiş premium tasarım, amiral gemisi modeli

Mail, özellikle uzun süreli pil ömrü ile dikkat çekiyor. Şu anda şirketin amiral gemisi modeli olan TicWatch Pro 3 Ultra’nın pil ömrü 72 saat. Muhtemelen postadaki bu not, çok daha fazla pil ömrü anlamına gelir.

Bu konuda Snapdragon 4100’ün yerini alacak 5100 serisi işlemcinin pil ömrünü önemli ölçüde artıracağı ilk raporlardan biri. Özellikle e-posta özellikli amiral gemisi akıllı saatin ağırlığı, yeni Snapdragon 5100 veya 5100 Plus işlemcileri kullanacağının açık bir kanıtı.

Yeni TicWatch akıllı saatin yeni IHB/AFIB sensörüyle kalp atış hızını daha başarılı bir şekilde ölçmesi de umulmaktadır. Mobvoi, daha ayrıntılı kalp atış hızı ölçümü için bu özel sensörü geliştirdi. Bu anlamda şirket, kalp atış hızınızı doğru bir şekilde ölçme konusunda birçok akıllı saat üreticisini geride bırakmayı başardı.

Yeni Snapdragon 5100 ve 5100 Plus işlemcilerin 4nm işlemci mimarisiyle üretildiği biliniyor. Bu durumda işlemci, dört adet 1.7 GHz ARM Cortex-A53 çekirdeği ile geliyor. Grafik işlemcisi olarak 700 Mhz Adreno 702 GPU ile gelen işlemciler, 4 GB’a kadar Bluetooth 5.2, LTE ve LPDDR4X RAM’i de destekleyecek. Beklentiler arasında yakın zamanda yeni Snapdragon akıllı saat işlemcilerinin gelmesi de yer alıyor. Bu durumda, bu yeni işlemcinin nasıl bu kadar uzun bir pil ömrü sunduğu ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir