Counterpoint Research’ün yakın zaman içerisinde yayınlanan Global Smartwatch Model Tracker raporunda yer alan bilgilere göre akıllı saat pazarı 2021 yılında %24 büyüdü ve bu büyüme büyük oranda 100 dolarlık düşük fiyatlı giyilebilir cihazlara olan talep sayesinde gerçekleşti. Sadece dördüncü çeyrekte 40 milyonun üzerinde cihaz gönderildi ve bu büyüne kadar tek bir çeyrekte kaydedilen en  yüksek sevkiyat sayısı oldu. 

Microsoft hibrit çalışma stili ile ilgili 5 Nisan tarihinde etkinlik düzenleyecek

TechSpot tarafından aktarılan haberlere göre, Apple’ın küresel anlamda pazar payı ise bir önceki yıla göre üç puan daha düştü fakat şirket yine de pazarın %30,1’ini elinde tutarak bu alanda bir lider olarak adından söz ettirdi. Apple, geçtiğimiz yıl içerisinde Watch SE’yi yenilemiş olsaydı pazar payını daha da artırabilir. Samsung, Huawei’yi geçerek %10,2 pazar payı ile ikinci sırayı almayı başardı. Şirketin  Wear OS’e geçme hamlesi şu ana kadar işe yaramış gibi gözüküyor. Huawei ise %,7,7 pazar payı ile üçüncü sırada yer alıyor. 

4 9

Counterpoint, Kuzey Amerika ve Çin pazarının paylarının hafif bir şekilde düşmesine rağmen, Hindistan ve dünyanın diğer tüm alanlarındaki sevkiyatlarıyla bu düşüşü fazlasıyla telafi ettiği dile getirildi. Örnek vermek gerekirse, Hindistan, 2020 yılında bölgelere göre akıllı saat sevkiyatlarının sadece %3’ünden sorumluydu. Geçtiğimiz yıl ise bu oran yaklaşık olarak %10 oranına kadar yükseldi. Counterpoint Müdür Yardımcısı Sujeong Lim, pazardaki bu büyümeyle ilgili olarak “Küresel akıllı saat pazarının 2021’deki iyi büyümesi kendi içinde anlamlı, ancak gelecekteki büyümeyi dört gözle beklememizi sağladığı için daha anlamlı.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir