Yeni telefon alan kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında “İlk şarj süresi ne kadar olmalı?” gelir. 

Yeni bir telefon alan kullanıcıların ilk olarak öğrenmek istediği konu “İlk şarj süresi ne kadar olmalı?” konudur. Yeni bir cep telefonu alındığında içerisinde belirli bir miktarda şarj olur. Fakat bu şarj genellikle yüzde 30 veya 50 arasında değişiklik gösterir. Bu şarj bittiğinde cihazlar belirli detaylara dikkat ederek şarj edilmelidir. Kullanıcılar için önerilen detaylar telefonun batarya sağlığı açısından son derece önemlidir. Bataryanın ömrünü uzatmak ve sağlığını korumak için de dikkat edilmesi gereken ilk detay telefonun yüzde kaç miktarda ve ne kadar süreyle şarj edilmesidir. 

Pil sağlığını korumak ve ömrünü uzatmak

Günümüzde pek çok akıllı cep telefonda lityum iyon piller yer alır. Lityum iyon pek çok avantaj sunar fakat bu piller ne kadar iyi olursa olsun uzun süreli kullanımla beraber yıpranması elbette ki kaçınılmazdır. Uzun yıllar boyunca aynı cep telefonunu kullanan herkes muhtemel olarak pil ömrünün zaman içerisinde kısaldığını ve tam şarj olmasının ardından sadece yarım gün sürdüğü fark edilecektir. Telefonunuzun tek bir şarj ile uzun süre boyunca dayanmasını sağlayacak durumları akılda tutmak gerekir. Telefonunuzun pili ne kadar az şarj süre içerisinde şarj edilirse o kadar uzun süre kullanılabilir. Pil ömrünün daha uzun süreli olması adına uygulanacak pek çok işlem vardır. 

24

Eğer WiFi ve Bluetooth’u kullanmıyorsanız kapatın.

Yavaş şarj edin.

Parlaklığı düşük tutun.

Akıllı pil modlarından yararlanın.

Yeni üretilen telefonların şarj süresi ne kadar olmalıdır?

“Yeni telefonlarda ilk şarj süresi ne kadar olmalı?” sorusu ile ilgili olarak pek çok fikir vardır. Bazı kullanıcıların bu konu ile ilgili pek çok fikri bulunmaktadır. Bazı kullanıcılar bu konu ile ilgili olarak şarj tamamen dolana kadar şarj edilmesi gerektiğini söylemek mümkündür. Bazı kullanıcılar ise pil ömrü açısından cihazın 12 saat boyunca şarj edilmesi gerektiği belirtiliyor. Eski telefonlar için telefonun 12 saat boyunca şarj edilmesi oldukça önemli bir detaydır. Fakat günümüzde gelişen teknoloji ile beraber telefonların 12 saat boyunca şarj edilmesine gerek yoktur. Yeni telefonun ilk şarj edildiği zaman ise pil şoklandığı için pilin ömrü konusunda önemli bir yere sahip olmaktadır. 

Telefonun bataryasını tamamen bitirmemek gerekir

Pek çok kullanıcının batarya ile ilgili yapmış olduğu en büyük hataların başında telefonu şarj etmek için tamamen şarjının bitmesini beklemek gelir. Pilin tamamen bitmesi cihazın iç direncini yükseltmesi açısından pilin zaman içerisinde daha da kötü bir hal almasını sağlar. Bu anlamda akıllı cep telefonların şarj edilme miktarı yüzde 15 veya yüzde 20 olmalıdır. Bu detaylara dikkat ederek telefonunuzun bataryasını koruyabilirsiniz. Akıllı cihazınızın kullanımını geliştirmek için çeşitli detaylar konusunda bilgi edinmek cihazınızın ömrünü uzatmak konusunda yardımcı olur. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir