Son zamanların en çok beklenen bilgisayarları arasında yer alan yeni MacBook Pro serisi, bugün gerçekleşecek olan etkinlik kapsamında tanıtımı yapılacak. Son olarak elde edilen bilgilere göre, MacBook Pro serisinin çentikli ekran özelliğine sahip olacağı da belirtildi. 

Apple’ın geçtiğimiz yıl içerisinde tanıtımı yapılan M1, işlemcisi, adeta bilgisayar sektöründe bir devrim yaratmıştı. Pek çok kişi tarafından beğenilen ve övülen M1 çipi, hala Apple’ın Pro modelleri ile bir araya gelmiş değildir. Apple’ın Pro modelleri için tanıtımını yapması beklenen M1X, uzun bir zamandır sızıntılar ile gündeme geliyordu. Gün içerisinde gerçekleşecek olan Unleashed etkinliği ile beraber tanıtılması beklenen Macbook Pro serisinde, M1X çipi ile geliyor. Tanıtımına saatler kalan MacBook Pro serisinden elde edilen yeni bilgiler, ciddi tartışmaların kapısını aralayacak gibi gözüküyor. 

Yeni nesil Macbook Pro’lar, çentikle gelebilir

2 10

iPhone akıllı cihazlar için ciddi  tartışmalar yaratan bu çentik, Macbook dünyasında da yerini alıyor olabilir. Tanıtılmasına saatler kala sunulan yeni görüntü, Macbook Pro 16 ve 14’ün çentikli bir ekran ile sunulacağını gösteriyor. Söz konusu bu çentik özelliğinin FaceTime kamerası ve ortam ışığı sensörüne sahip olması bekleniyor. Fakat çentik, Face ID sensörlerine sahip olmayacak. Apple’ın Face ID olmadan çentik kullanmak istemesinin temel olarak sebebi ise tasarımsal olarak gözüküyor. Yeni MacBook Pro’lar için çerçevelerin ciddi anlamda ince olması beklendiği için çentik sistemi de o kadar rahatsız edici bir durum değildir. Fakat çentik ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar, üründen günler önce geldiği için ne kadar güvenilir olduğu henüz bilinmiyor. 

Yeni nesil Macbook Pro serisi, 14” ve 16” modellerini kapsıyor. 10 çekirdek işlem birimi, 16GB-32GB RAM ve 16-32 çekirdek grafik birimine sahip olması beklenirken M1X işlemciye sahip olması beklenirken yeni nesil Macbook Pro serisi, miniLED teknolojisi ile ekranın gücü artırılacak. Apple’ın, bugün içerisinde gerçekleştireceği Unleashed ekinliğinde Macbook Pro 14 ve 16, Airpods 3, iMac ve Mac Mini’yi tanıtması bekleniyor. Yeni nesil MacBook Pro ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir