Apple, iPhone 13 serisini geçtiğimiz aylar içerisinde tanıtmıştı. iPhone 14’ler hakkında iddiaların gündeme gelmesi beklenirken iPhone 15 serisine kadar söylentiler dolaşmaya başladı En son elde edilen bilgiler, 2023 Apple telefonlarının eSIM teknolojisi lehine fiziksel olarak bir SIM kart yuvasını geride bırakacağına dair söylentiler vardır. 

2023 iPhone’lar eSIM teknolojisini tercih edebilir

Chrome 100 sonrası sitelere erişim problemi yaşanabilir

Bir Brezilya yayını olan Blog do iPhone’a göre iPhone 15 Pro modelleri eSIM için tam destek sağlayacak. Bu sebeple de fiziksel bir SIM kart yuvasından vazgeçecek. iPhone akıllı cihazların aynı zamanda çift eSIM özelliğine sahip olması bekleniyor. B u özellik kullanıcıların da aynı anda iki bağlantıdan da faydalanabilecekleri anlamına geliyor. Şu an için yeni iPhone akıllı cihazlar kullanıcıların çift SIM işlevselliğinin avantajlarından faydalanmak için hem fiziksel bir SIM kart yuvasını hem de  eSIM teknolojisine sahip olmaktadır. Fakat bu özelliğin Pro olmayan iPhone 15 modellerinde yer alıp almayacağı ile ilgili olarak şu an için bilgi yoktur. Apple’ın Pro modelleri için bu tarz özelliklere sahip olduğu düşünülürse (ProMotion ekran, üçlü kameralar ve daha fazlası örnektir), bunun da 2023 Pro cihazları için ayrılma imkanı da oldukça yüksektir. 

43

Söz konusu bu bilgi aynı zamanda Apple’ın bir süredir devam eden portsuz iPhone noktasında hareket ettiği anlamına gelir. Tüm olma ihtimali olan fiziksel bağlantı noktalarını kaldırmak için gelecek bir tane daha oluşturacak. Bunun yanı sıra bu özelliğin gerekten sunulup sunulmayacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Aynı zamanda Apple, eSIM teknolojisine destek vermeyen bölgeler için fiziksel bağlantı noktalarına da bağlı kalabilir. Diğer iPhone 15 ayrıntılarına değinmek gerekirse, yakın zaman içerisinde 2023 iPhone’un büyük bir kamera çıkıntısına gerek olmadan daha iyi bir şekilde optik yakınlaştırma özelliği için bir periskop lensi tercih edebileceği belirtildi. Söz konusu bu telefonlar aynı zamanda farklı bir tasarım, daha fazla ve daha iyi bir kamera özellikleri ve daha fazla özellikle kullanıcıların karşısına çıkabilir. Bu arada iPhone 14 serisi hakkında da çeşitli bilgiler bulunuyor. Cihazda delikli bir ekran, 48 MP kamera ve daha fazlasına da sahip olması bekleniyor. Bu arada unutulmaması gereken nokta, bu bilgilerin şu an için sadece bir söylentiden ibaret olmasıdır. Kesin bilgiler için daha sağlam kaynaklara ihtiyaç vardır. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda konuyla ilgili daha verimli bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir