2022 yılının Mart ayının sonuna doğru Google Chrome 100 versiyonu güncellemesi sunulacak. Ancak güncelleme ile ilgili gündeme gelen son bilgilerde güncelleme sonrasında pek çok internet sitesine erişimde sorun yaşanacağı belirtildi.

Google’a dayandırılan haberlerde bu sorunun farkında olan Google’ın özellikle Mart 2022’ye kadar bu sorunun çözülebilmesi adına yoğun bir çalışma gerçekleştirdiği ifade edildi. Sorunun kaynaklanması ise güncellemede yer alacak özellikler değil. Tamamen sürüm notunda 100 ifadesinin kullanılması.

Chrome 100 ile 3 rakamlara çıkıldı

Bugüne kadar sektörde yer alan tarayıcılar, 3 haneli rakamlara geçiş yapmadığı gibi web hizmetlerinde tarayıcı sürümünün kontrol edilmesinde sadece ilk 2 hane okunuyor. Google Chrome 100 güncellemesi sonrasında ise web hizmetlerinin Google Chrome sürümünü okuyamayacak olması çeşitli zorluklar ve problemler yaşanmasına neden olacak. İlk iki hane okunacağından dolayı Google Chrome 10 sürümü ile erişim sağladığı tespit edilecek. Kullanıcılar bu durum nedeniyle eski ve güncel olmayan sürüm kullanıyormuş gibi kabul edilecek. 

Google nasıl bir çözüm bulacak?

Konu ile ilgili şu ana kadar Google cephesinden sorunun çözümüne yönelik bir açıklama gelmedi. Google’ın bu konuda yaptığı son açıklama ise şöyleydi;

“2022’nin ilk yarısında Chrome üç basamaklı bir ana sürüm numarasına ulaşacak: 100! Ana sürüm numarası bir basamaktan ikiye çıktığı için Kullanıcı Aracısı ayrıştırma kitaplıklarında birçok sorun keşfedildi. Artık hem Chrome’da hem de Firefox’ta 100. sürümüne yaklaştığımıza göre üç basamaklı sürüm numarasıyla ilgili olası sorunları erkenden tespit etmek istiyoruz.”

Geçici bir çözüm olarak Chrome:flags üzerinden işlemin yapılabileceği ve kullanıcıların 100 yerine sürüm için bu bölümden 99.100.1234.56 gibi değişiklikler yapması gerekebilecek. Geçici bir çözüm ile bu alanda kesin bir çözüm bulunana kadar idare edilebilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir