Son güncellemeyle beraber Microsoft 365 yol haritasına eklenen yeni bir özellik daha geldi. Aptos yazı tipinin kullanılacağını ve Eylül ayında tüm Microsoft 365 kullanıcılarına sunulacak olan yeni Microsoft Office varsayılan temasının belirtildiği görünüyor.

Microsoft, 2021 yılında Office uygulamaları için kullanıcılardan son 5 seçenek arasından yeni bir varsayılan yazı tipi seçmelerini istediğinde önce “Bierstadt” daha sonra “Aptos” adını vermiş olduğu yeni yazı tiplerini sunmuştu. Şimdi ise “Aptos”, Word, PowerPoint, Outlook gibi uygulamalar için varsayılan yazı tipi olarak kullanılacak ve böylece “Calibri”nin yerini alacak. Elbette bu güncelleme geldiğinde “Calibri” hala isteğe bağlı olarak kullanımı bir yazı tipi olarak kullanılabilecek sağlanabilecek.

Microsoft’un renk paleti dikkat çekiyor

Ayrıca, Microsoft 365 altında bulunan Office uygulamaları da yeni bir varsayılan tema alacak. Bu da, Office uygulamalarınızı açtığınızda karşınıza çıkacak olan renklerin bazı yeni tonlarına sahip olacağı anlamına geliyor. Microsoft’un bu yeni renk paletindeki en dikkat çekici değişikliklerden biri, sarı seçeneğinin artık yer almaması ve bunun yerine koyu yeşil bir tonun gelmiş olması.

Yeni temada yine değişiklik olarak görülen daha büyük olarak varsayılmış olan ana hat ağırlıkları da yer alıyor.  Bu değişikliklerle beraber eğer yeni temayı beğenmediyseniz yine eski Microsoft Office temasına ve diğer mevcut temalara da kolaylıkla geri dönüş sağlayabilirsiniz.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir