Yapay zekâ araştırma laboratuvarı OpenAI, ChatGPT ‘ye güç veren çığır açıcı yapay zekâ teknolojisinin en son versiyonu GPT-4’ü duyurdu ve bu sistemin öncekinden daha yaratıcı, gerçekleri uydurma olasılığı daha düşük ve daha az önyargılı olduğunu söyledi.

ChatGPT-4’ün yeni özellikleri neler

“Şimdiye kadarki en becerikli ve en uyumlu versiyonumuz” diyen OpenAI kurucu ortağı Sam Altman, yeni sistemin “multimodal” bir model olduğunu belirtti. Multimodal iletişim yani metinlerin yanı sıra görüntüleri de girdi olarak kabul edebildiğini ve kullanıcıların resimler hakkında sorular sormasına olanak tanıdığını söyledi. Yeni versiyon, büyük metin girdilerinin üstesinden gelebiliyor ve bir seferde 20.000’den fazla kelimeyi hatırlayıp harekete geçebiliyor, böylece bir romanın tamamını bilgi talebi olarak alabiliyor.

Yeni ChatGPT-4 teknolojisini ChatGPT sohbet robotunun ücretli sürümü ChatGPT Plus ‘ın kullanıcıları bugünden itibaren kullanabilecekler. Ancak şu anlık son sürüm için gerekli eğitim verilerinin bir kısmını kullanımda.

ChatGPT-4’ün ticari Ortakları hazır

OpenAI ayrıca GPT-4 destekli hizmetler sunmak için ticari ortaklarla da çalıştı. Dil öğrenme uygulaması Duolingo’nun yeni abonelik katmanı Duolingo Max, artık İngilizce konuşan kullanıcılara Fransızca veya İspanyolca dillerinde yapay zekâ destekli konuşmalar sunacak ve dil öğrenenlerin yaptıkları hataları açıklamak için GPT-4’ü kullanabilecek. Diğer ticari ortaklık sağlayan şirketlerden biri de ödeme işleme şirketi Stripe, kurumsal kullanıcılardan gelen destek sorularını yanıtlamak ve şirketin destek forumlarında potansiyel dolandırıcıları işaretlemeye yardımcı olmak için GPT-4’ü kullanıyor.

duolingo stripe logo

Duolingo GPT-4 ile yaptığı deneyler, teknolojinin bu özellikleri sağlayabileceğine ikna etti ve prototipinin %95’i bir gün içinde oluşturuldu. Baş ürün müdürü Edwin Bodge konu hakkında şunları belirtti:

“Yapay zekâ her zaman stratejimizin büyük bir parçası olmuştur. Dersleri kişiselleştirmek ve Duolingo İngilizce testleri yapmak için kullanıyorduk. Ancak bir öğrencinin yolculuğunda doldurmak istediğimiz boşluklar vardı: konuşma pratiği ve hatalar hakkında bağlamsal geri bildirimler gibi”

Salı günü Open AI başkanı ve kurucu ortağı Greg Brockman, kullanıcılara henüz halka açık olmayan ve yalnızca Be My Eyes adlı bir şirket tarafından test edilen görüntü tanıma yeteneklerine de bir göz attı. 

Greg Brockman görüntülü sorgu için şunları ifade etti:

“Bu işlev, GPT-4’ün yazılı komutları ile gönderilen görüntüleri analiz etmesini ve bu görüntülere dayalı görevleri yerine getirmesine olanak tanıyacak. GPT-4 sadece bir dil modeli değil, aynı zamanda bir görüntü modelidir”

Kullanıcıların ChatGPT ile yaptıkları konuşmaları temel alan OpenAI, GPT-4’teki bu zayıflıkları iyileştirmeyi başardığını, ancak ortadan kaldıramadığını, tıbbi veya kendine zarar verme tavsiyesi gibi içerik taleplerine “%29 daha fazla” duyarlı bir şekilde yanıt verdiğini ve izin verilmeyen içerik taleplerine %82 daha az yanlış yanıt verdiğini söylüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir