Yeni bir Apple Watch alındığında kutudan çıkar çıkmaz kolay bir şekilde kullanıma hazır hale getirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Şarj etme

Yeni bir Apple Watch alındığında pil muhtemelen düşük seviyede olacaktır. Hızlı bir şekilde şarj işlemlerini başlatarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Böylece cihazı keşfetmeye başladığınız zaman şarj sorunu yaşamanın önüne geçebilirsiniz.

Kalibrasyon

Apple Watch’un en iyi şekilde kullanılabilmesi için ilk kullanım öncesi kalibrasyon yapılması gerekebilir. Cihazdaki kalibrasyon ayarlarını kullanarak kolay bir şekilde en iyi ayarlarda çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Mobil kurulum

Hücresel veri destekleyen bir Apple Watch satın aldığınızda kutudan çıktığı anda öncelikle mobil kurulum işlemlerinin yapılması gerekir. Ayarlar > Hücresel ağ bölümünden yapacağınız kurulum ile birlikte Apple Watch’un veri kullanımını da destekleyebilirsiniz.

Bildirimleri kişileştirme

Bildirimler sürekli saatin sizi uyarmasına neden olur. Eğer bu konuda daha iyi bir seçim yapmak ve iyi bir deneyim elde etmek istiyorsanız bildirimler bölümüne göz atabilirsiniz.

apps

Uygulamaları düzenleme

Kutudan çıktığı anda akıllı saatte farklı uygulamalar yer alacaktır. Tüm kullanıcıların bu uygulamalara ihtiyacı olmayacağından dolayı uygulamalar üzerinde bir inceleme yaparak kullanmayacaklarınızı silebilirsiniz. Böylece pil ömrü de daha uzun olacaktır.

Kilit ayarları

Akıllı saatte farklı kilit sistemleri bulunduğu için Mac kullanıcıları akıllı saati kullanarak Mac’te oturum açma ve hemen kullanıma hazır hale getirme imkânına sahiptir. Aynı zamanda eğer iPhone kullanarak Apple Watch’ta kilit açmak istiyorsanız yine kilit ayarları bölümünden bu hassas ayarları yapabilirsiniz. 

Ses açma

Saatinizin sesli bir şekilde uyarı vermesini istemiyorsanız, başlangıçta açık bir şekilde gelen sesleri kapatabilir ya da daha kısık hale getirebilirsiniz. Bu nedenle Ayarlar > Sesler bölümünden mutlaka durumu kontrol etmelisiniz.

Tüm bu adımların sonrasında akıllı saatiniz kullanıma hazır hale gelecektir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir