Türkiye’nin önde gelen sipariş platformlarından olan Yemeksepeti, almış olduğu bir karar ile geçtiğimiz haftalarda mobil ve web platformlarında tasarım yeniliklerine gitmişti. Fiziksel bir dükkan olmadan binlerce restorana erişimi bulunan Yemeksepeti, önce logosunu daha sonra ise tüm platformlarda yer alan arayüzünde kapsamlı yeniliklere gitmişti. Şimdi ise söz konusu bu yenilikler ile beraber kullanıcıların bu yeniliklere olan geri dönüşleri belli oldu. Araştırma şirketi Gemius, söz konusu sorulara raporlar ile yanıt verdi. Birçok kullanıcı ve şirketin severek kullandığı Yemeksepeti çözümü ile hızlıca siparişler verilerek kolayca ödeme gerçekleştiriliyor. Yemeksepetine birçok rakip çıksa da, şirket yoğun kullanım oranlarına sahip olmaya devam ediyor.

iOS için Yemeksepeti indir
Android için Yemeksepeti indir

Yemeksepeti yeni tasarımın istatistikleri belli oldu

4

Yemeksepeti platformunun sahip olduğu en yoğun kullanım mobil ve web sayfasından geliyor. Siparişlerin kolay bir şekilde ve anlaşılabilir bir arayüz ile gerçekleştirilmesi oldukça önem taşıyor. Şirket ise Mayıs ayında bir yeniliğe gitmiş ve logo ile beraber platform arayüzünü baştan aşağı yenilemişti. Bu değişikler sonrasında birçok video ve görsel hazırlayarak, yeni arayüzün avantajlarından müşterilere bahseden Yemeksepeti, kullanıcıların bu arayüze alışması için oldukça yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Bu yeniliklerden sonra kullanıcıların büyük bir bölümü bu arayüzü severken, bazı kısım ise eski tasarımı beğendiklerini belirtiyor. Analizlere göre 25 Nisan – 19 Haziran 2022 tarihleri arasındaki verilere göre Yemeksepeti, Nisan ayının son haftasında yaklaşık 11 milyon ziyaretçiye erişirken, platformların değişmiş olduğu 24 Mayıs tarihine kadar trafiğini arttırmaya devam etti. 16-22 Mayıs tarihlerinde Yemeksepeti’nin eski arayüzü ile hizmet verdiği son hafta ise 13.93 milyon ziyaretçiye erişirken, 24 Mayısta yeni arayüz devreye girdi. 23 Mayıs – 29 Mayıs tarihlerinde ise 13.77 milyon kullanıcıya ev sahipliği yaptı. Kayda değer bir trafik kaybı yaşanmazken, 30 Mayıs – 5 Haziran haftasında ise dikkat çeken bir kayıp yaşandı ve 12.47 milyon ziyaretçiye geriledi.

Ancak 6 – 12 Haziran tarihlerinde 13.58 milyon erişime tekrardan erişildi ve sonraki hafta ise 13.55 milyon ziyaretçi oranında kaldı. Bu bağlamda değişikliğin ilk haftası kayıp yaşanırken, diğer haftalar hızlıca toparlandığı gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir