Geçtiğimiz haftalar içerisinde CEO değişikliği ile gündemde yer alan Yemeksepeti, bu sefer de veri sızıntısı iddiası ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

Geçtiğimiz aylar içerisinde veri sızıntısı ile adından söz ettiren Yemeksepeti, yine hack iddialarıyla gündeme geldi. Hackerlar, 60 milyon Yemeksepeti’ne ait olduğu iddia edilen 60 milyon kişinin kişisel verisi akıllarda çeşitli soru işaretleri bıraktı. Kasım ayı içerisinde CEO değişikliğine giden Yemeksepeti, Nevzat Aydın’dan sonra Mert Baki ile yola devam etme kararı aldığı dile getirildi. CEO değişikliği sonrasında ortaya çıkan bu veri sızıntısı iddiası akıllarda soru işareti oluşmasına sebep oldu. 

Yemeksepeti ile ilgili veri  sızıntısı iddiası

6 9

Teknoloji dünyasının gelişmesi ile beraber hayatımızın önemli bir noktasında yer alan bilgi güvenliği kavramı, yaşanan hack olaylarıyla çok daha fazla önem kazanmaya başladı. Mart ayı içerisinde hacklenen Yemeksepeti ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. 60 milyon kullanıcının açık adres, isim-soyisim, telefon numarası gibi kişisel verilerini topladıkları iddia edilen bu hackerlar, Nevzat Aydın ile yapmış oldukları konuşmaların ekran görüntüleri aktarıldı. Bazı kullanıcılara ait olan kredi karşı numaralarının ilk ve son 4 hanesinin de yer aldığı veritabanı satışa çıkarıldı. 

Nevzat Aydın ile iletişime geçtiklerini belirtilen saldırganlar, eski CEO’ya gerekli olan ispat belgelerini gönderdiği belirtildi. Rastgele olarak bir telefon numarası üzerinden kişisel bilgi paylaştıklarını dile getiren hackerlar, bir Twitter hesabı üzerinden bazı bilişim sektöründe hizmet veren kişilerin bilgilerini yayınladı. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Mart 2021’de söz konusu bu sızıntı ile ilgili olarak başlatılan soruşturma sonrasında saldırganların IP adreslerini tespit ettikleri belirtildi. Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen saldırıların yurt dışı kaynaklı olduğunu aktaran yetkililer. konu ile ilgili olarak gerekli birimler ile iletişime geçtikleri dile getirildi.

7 7

Yemeksepeti’nden konu ile ilgili açıklama geldi

Konu ile ilgili Twitter hesabından açıklama yapan şirket, şu mesajı paylaştı: “Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğunu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz. Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde veri ihlali olup olmadığı detaylı bir şekilde araştırılmış, herhangi bir veri ihlali veya hırsızlığı kesinlikle tespit edilmemiştir.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Yemeksepeti’nin hacklenme iddiası ile ilgili açıklama geldi”

  • Yasin Aydın
    16 Kasım 2021 at 19:29

    teşekkürler paylaşım için