Türkiye’nin en büyük online yemek ve market siparişi verme platformlarının başında gelen Yemeksepeti, CEO değişikliği yapılacağının bilgisini verdi.

Türkiye’nin en büyük çevrimiçi yemek siparişi platformları arasında yer alan Yemeksepeti’nde aynı Amazon ve Apple’da olduğu gibi bir değişiklik yaşanıyor. Yemeksepeti Kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın görevinden istifa edeceğini dile getirdi. Peki Yemeksepeti’nin yeni CEO’su kim olacak?

Yemeksepeti CEO’su değişiyor

Platformun kurulduğu günden bugüne kadar başında yer alan ve büyük bir büyüme yaşayarak bir örnek olarak gösterilen Yemeksepeti’nin yönetim koltuğunda sürpriz bir değişiklik yapılıyor. Yemeksepeti platformunun kurucularından ve bugüne kadar CEO görevini yürüten Nevzat Aydın, ailesiyle daha fazla zaman geçirmek istediğini ve Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin daha fa gelişmiş düzeyde olması için genç girişimcilere verdiği desteğe odaklanmak adına CEO’luk görevine son vereceğini açıkladı. Nevzat Aydın’ın işten ayrılmasıyla beraber yerine gelecek olan Mert Baki’nin de aynı azim ve çabayla görevin, yürütmesi bekleniyor.

19

Nevzat Aydın’ın Yemeksepeti’nden ayrılma kararını vermesinin ardından CEO’luk görevine 2011 yılında Yemeksepeti ailesine katılan ve halen İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki’nin atandığı açıklandı.

Yemeksepeti’nden yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Yemeksepeti bugün itibarıyla 10 bini aşkın kişiye istihdam sağlayan, en küçük esnafından en büyük perakendecisine kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki 60 binden fazla işletmenin büyümesine destek olan ve koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesiyle milyonlarca insanın ihtiyaçlarına her an cevap veren bir yapıda faaliyetlerini sürdürmektedir. Yemeksepeti’nin bu ölçeğe ulaşırken, ilk günkü start-up ruhunu yitirmemiş olmasında ve her zaman çalışanını, iş ortaklarını ve müşterilerini faaliyetlerinin merkezinde tutan bir kurum kültürüne sahip olmasında Nevzat Aydın’ın rolü yadsınamaz. Yemeksepeti, Nevzat Aydın ve kurucularının ilk gün koyduğu ilkelere ve değerlere sadık kalarak, tüm paydaşları ve Türkiye için değer yaratarak büyümeye devam etme kararlılığındadır. Nevzat Aydın’dan bayrağı yine Yemeksepeti bünyesinden yetişen genç bir lider olan Mert Baki’nin alması bu kararlılığın en somut göstergesidir. Nevzat Aydın’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, Mert Baki’ye Yemeksepeti’nin gelecek yolculuğunda yürüteceği görevden dolayı başarılar diliyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir