Yemeksepeti şirketinin sahibi Delivery Hero, Türkiye’deki teknoloji merkezini kapatma kararı aldı.

Delivery Hero, Tayvan’daki ve aynı zamanda Türkiye’deki teknoloji merkezlerini kapatacağını ve Berlin’deki genel merkezinde de işten çıkarmalar yapacağını açıkladı. Şirketin CEO’su Niklas Oestberg, paylaştığı yazılı açıklamasında, teknoloji merkezi kapatmalarının ve işten çıkarmaların şirketin etkinliğini artırma stratejisi kapsamında gerçekleştirildiğini bildirdi. 2015’de Almanya merkezli online yemek sipariş platformu olan ve Delivery Hero tarafından 589 milyon dolar ile satın alınan Yemeksepeti, Türkiye’nin halen en büyük ve en popüler teknoloji girişimleri arasında yer alıyor.

Yemeksepeti yönünde şok gelişme: Türkiye’deki teknoloji merkezi kapatılıyor

Yemeksepeti’nde evrensel tasarım dili

Yemeksepeti’nin uygulama tasarımını evrensel tasarım dili çevresinde değiştirme isteği karşısında kullanıcılardan çok büyük tepki alan Delivery Hero, son dönemde işten çıkarma, küçülme ya da kapatma gündeme gelen tek isim de değildi.

Pandemi döneminde inanılmaz büyüyen birçok firma, pandemiden sonra ciddi bir şekilde küçülmeye başladı ve bu sebepten 2023 içerisinde çok sayıda işten çıkarmanın haberi geldi. Büyük işten çıkarma konusunda en son Volkswagen ile çevrimiçi müzik pazarının lideri Spotify ses getirmişti. Birçok alanda gerçekleşen toplu işten çıkarmalar, elbette çok üzücü ve gelecek için endişe verici görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir