Kullanıcı verilerinin çalınması iddiası ile sık sık gündeme gelen Yemeksepeti hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından inceleme başlatıldı. 60 milyon kullanıcının bilgilerinin ele geçirildiği söylenen Yemeksepeti ile ilgili olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu devreye girdi.

Geçtiğimiz günler içerisinde Yemeksepeti, bu yıl içerisinde ikinci kez hacklenme iddiası ile ilgili olarak gündemde yerini aldı. Bundan bir önceki olayda, 21 milyon kişinin verilerinin ele geçirildiğini doğrulayan Yemeksepeti, yaklaşık olarak 60 milyon kişinin kişisel verilerinin ele geçirildiği iddiası ortaya çıkan haberleri ise kabul etmemişti. Bunun üzerine hackler ise yaklaşık olarak 20 bin kişinin bildirimlerini herkese açık bir halde aktarmıştı. Paylaşılan 20 bin kullanıcının bilgileri, isim soy isim, ev adresleri ve telefon numaralarını kapsıyordu. Bilgileri aktaran kişiler, şimdiden tanımadıkları kişiler tarafından rahatsız edilmeye başlamıştı. Yemeksepeti, olay ile ilgili olarak hala sessizliğini korumaya devam ederken bir yandan da olaya müdahale etmesi beklenen Kişisel Verileri Koruma Kurulu’ndan gerekli hamle geldi.

Yemeksepeti ile ilgili resmi olarak inceleme başlatıldı

9 15

AA muhabiri tarafından aktarılan bilgilere göre Kişisel Verileri Koruma Kurulu, kullanıcılarının bilgileri çalındığı iddia edilen Yemeksepeti ile ilgili resmi olarak inceleme başlattı. Kurul, Yemeksepeti’nin herhangi bir şekilde veri hırsızlığının tespit edilmediği ile ilgili açıklaması üzerinde inceleme yapacak. Yemeksepeti, kişisel bilgileri aktarılan 20 bin kişi arasındaki bir kişiye de bu şekilde bir durumun söz konusu olmadığını canlı destekten üzerinden aktarıldı.

Yemeksepeti’nin konu ile ilgili olarak son olarak yaptığı açıklama, 16 Kasım’da sosyal medya üzerinden aktarılmıştı. Bu açıklamada yer alan bilgilere göre kötü niyetli bazı kişilerin, şirket ile alası olduğu ve kaynağı belli olmayan verileri aktarma tehdidiyle şirkete ulaşarak fidye talebinde bulunduğu, Yemeksepeti platformunun sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığı uzman ekipler tarafından detaylı bir şekilde araştırıldı. Araştırma sonucunda ise herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilmediği belirtildi. Yemeksepeti, son zamanlarda kullanıcıların kişisel verilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi ile ilgili olarak uzun zamandır uğraşıyor. Konuyla ilgili olarak gelecek günler içerisinde yeni bilgilerin elde edilmesi eklenen durumlar arasındadır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir