En sorunlu konular gruplandırılmıştır. Yemek siparişlerinde en sık karşılaşılan sorun, siparişin gecikmeli, hatalı ve eksik teslim edilmesi.

Şikayetler, 4.444 online market siparişi uygulamasına ait verileri paylaştı ve 2021’deki en sorunlu konuları özetledi. Yemek siparişlerinde en sık karşılaşılan sorun, siparişin gecikmeli, hatalı ve eksik teslim edilmesiydi. Verilere göre şikayet sayısı bir önceki yıla göre %211 artarak 21.779’a yükseldi. En çok şikayetin arttığı zaman dilimi ise Mayıs aylarında başlamış.

Yemek sipariş şikayetleri rekoru kırdı

Pandeminin ilk günlerinden bu yana, dünya çapındaki önleyici kapanışlar ve kısıtlamalar, çevrimiçi market siparişi uygulamalarına olan talebi de artırdı. Restoran açıldı, ancak evlerden ve dükkanlardan yemek sipariş etme eğilimi ivme kaybetmedi. Artan talep, bu uygulamalarla ilgili şikayetleri artırıyor. Complaintvar, metropollerde yaşayan tüketiciler için önemli bir çevrimiçi market siparişi uygulaması için rakamlar yayınladı.

Şikayatvar verilerine göre, 2021 yılında online market siparişi başvurularına ilişkin şikayetler bir önceki yıla göre %211 artarak toplam 21.779 şikayete ulaştı. Market sipariş talebi şikayetlerini belirlemek için platforma erişen kullanıcı sayısı %152 arttı.

2021’de bu uygulamalar Complaintvar’da 647 kez 650.000 sayfa görüntüleme kaydetti. Tüketicilerin bir referans kaynağı ve araştırma satın alma kararları olarak bahsettiği Complaintvar verilerine göre şikayetler Mayıs 2021’de zirve yaptı. Mayıs 2020’de online yemek siparişi başvuruları ile ilgili şikayet sayısı 533 iken 2021’in aynı döneminde %635 artarak 4.0015’e ulaştı.

Şikayet var, 2020’nin en çok şikayet edilenleri açıkladı

Kullanıcıların en çok şikayet ettiği konular

-Siparişin geç, yanlış ve eksik gelmesi

-Siparişin bilgi verilmeden iptal edilmesi

-Sipariş iptali sonrası paranın iade edilmemesi

-Kampanya ve promosyon adı altında müşteriyi yanıltma

-Siparişin teslim edilmeden teslim edildiğini iddia etmeleri   

-Müşteri hizmetleri ve online destek personeli sorunu

-Üyelik sorunu ve güvenlik eksikliği

Şikayetvar’a yapılan bazı şikayetler şu şekilde;

“Sipariş ettiğim ürünüm hem eksik hem de hatalı geldi. 19.50’de verdiğim sipariş 21.00’da geldi. Ayrıca şu an saat 23.15 hala sorun çözülmedi. Müşteri hizmetlerinin bana sunduğu ise para iadesi. Çözümünüz bu mu? Firmadan şikayetçiyim. Böyle sorumsuzluk olmaz.”

“Ürünüm eksik geldi ve belirtmeme rağmen “Yolda, geliyor” dendi. Üstünden 2 saat geçti. Ürün gelmedi. Para iadesi istedim yardımcı olunmadı. Mağdur edildim ve aç kaldım. Yurtta kalıyorum ve çok mağdurum. Para iadesi istiyorum.”

“Sipariş vermeye çalıştım fakat hata verdi. Sayfayı yenilerken üç kere ödeme alınmış. Anında müşteri hizmetlerini aradım bana mail geleceğini söyledi ama gelmedi. 15 gün boyunca neredeyse her gün iademi istedim fakat sadece geçiştirdiler. Kayıt alıyoruz deyip almayan çalışanları da oldu, aranacaksınız da dendi ama asla çözüme ulaşmadı ve param hala ellerinde.”

“14.01.2022 20.19’da verdiğim sipariş, belirtilen zamanda gelmedi 21.28’de ürünü iptal ettirdim fakat para iadesini anlık olarak yapmıyorlar. İptal ettiğim ürünün ödemesini online ödeme hesabıma hemen yapılmasını istiyorum! 1 ila 10 iş günü içinde iade ederim diyorlar. Böyle bir şey olamaz!”

“Yeni üye olmama rağmen 50 TL siparişe 30 TL indirim kodu uygulanmıyor denedim ama bir türlü kabul etmiyor. 2 gündür neredeyse bunun için uğraşıyorum lütfen artık böyle sorunlar yaşamayalım.”

“Siparişim 125 dakikada gelmedi ve teslim edildiği yazıldı. Geri ödeme de olmadı. Müşteri hizmetleri görüşmede ulaşım 3 defa iletişim sağlayıp gönderileceğini söylemelerine rağmen gelmedi ve teslim edildiği yalanı söylendi.”

”Sipariş ettiğim yemek teslim edilmediği halde sistemde teslim edilmiş gibi görünüyor. Siparişimi yanlış adrese teslim etmişler ya da hiç getirmeyip teslim edilmiş gibi gösterdiler. Uygulama yetkilileriyle görüştüm telafi yapacaklarını söylediler ama herhangi bir şey yapmadılar. Hakkımı istiyorum. Daha önce bu firma ile yine sorun yaşamıştım bu iki oldu.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir