Teknolojik ilerleme, erişilemeyen ekipmanların evlerimize girmesini önlemeye yardımcı oluyor. Eskiden ofis ekipmanı olarak kabul edilen yazıcılar, teknolojik gelişmeler ve artan üretim nedeniyle artık kişisel cihazlar haline geldi. Baskıya ihtiyacımız olursa rahatlıkla temin edip evde kullanabiliriz. Bu da özellikle ödev hazırlığı yapan öğrenciler için eşsiz fırsatlar sunmaktadır.

Yazıcı yazdırma sırası nasıl öğrenilir?

Ev yazıcıları giderek daha popüler hale geldikçe, üretimleri parça ve çeşit olarak arttı. Artık her ihtiyaca veya her tarza uygun bir yazıcı bulmak neredeyse mümkün. Yani bir yazıcı almaya karar verirseniz, çok fazla ekranı veya işlevi olan cihazlarla uğraşıyoruz. Bu özelliklere ek olarak kullanım kolaylığı sağlayan öneriler eklediğinizde aralarından seçim yapmakta zorlanacağız.

Bir yazıcı almaya karar verdiyseniz, dikkate almanız gereken birkaç önemli nokta vardır. Eğer ilgilenir ve ihtiyaçlarınızı tam olarak bilirseniz, tüm seçenekler arasında daha kolay karar verebileceğinizi göreceksiniz.

Ucuz alışveriş genellikle pahalıya mal olur

Yazıcı almaya karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken ilk kriter fiyat değildir. Piyasadaki en ucuz yazıcıları satın alarak tasarruf etmeye çalışıyorsanız, bu gerçekten hazır olmanıza mal olur. Çünkü birçok ucuz yazıcı diğerlerinden daha fazla mürekkep kullanır. Bazıları çok az mürekkebi olan pahalı markalı kartuşlar kullanır. Yazıcıyı sık kullanmıyorsanız işinize yarayabilir. Ancak, ödevlerinizi veya çalışmalarınızı düzenli olarak yazdırmanız gerekiyorsa, kartuşların maliyetinin sizi yavaşlatacağını yakında göreceksiniz.

Almak istediğiniz yazıcının parçalarına bakarken yazıcının teknik özelliklerine ve ilgili mürekkep kartuşlarına dikkat edin. Tüm yazıcı üreticileri, modele yazdırmak için mürekkep kartuşu başına ortalama yazdırılabilir sayfa sayısını da bildirir. Bu sayıları kartuşların maliyeti ile karşılaştırabilirsiniz. Bu şekilde bakarsanız, daha ucuz bir yazıcının gerçekten ucuz olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Kullanmayacağınız özellikler sizi ikna etmesin

Bir yazıcı almaya karar verirseniz, kesinlikle aynı anda birçok seçenek bulacaksınız. Her birinin sayfaları yazdırmaktan farklı özellikleri vardır. Karar vermenizi zorlaştırır. Çünkü diğer yönleri göz önünde bulundurarak karar vermeye çalışıyorsunuz. Böyle bir durumda geri adım atıp düşünmek çok faydalıdır. Yazıcının istediğiniz bölümlerine bakmanız ve gerçekten hepsini kullanıp kullanmayacağınızı düşünmeniz gerekir.

Hepsi bir arada çok işlevli yazıcılar yaygındır. Bunları yazıcı, tarayıcı ve fotokopi makinesi olarak kullanabiliriz. Ancak bu yazıcıları satın almadan önce, hepsine ihtiyacınız olup olmadığını düşünmelisiniz. Kitap sayfalarını çoğaltmanız, faturaları veya dijital belgeleri yazdırmanız gereksin, bu yazıcı türü sizin için mükemmel seçeneklerden biridir. Ancak yalnızca bir bilgisayardan yazdırırsanız, ek bileşenlere fazladan para harcamanız gerekmeyebilir.

Benzer şekilde, Wi-Fi bağlantısı olan yazıcılar için de mevcuttur. Bu yazıcılar aynı zamanda en kullanışlı cihazlardan biridir. Bu, özellikle bilgisayarınız yazıcının bulunduğu yerde değilse çok yararlı olabilir. Yazıcınız ve bilgisayarınız aynı yerdeyse ve bunları bir kablo ile bağlayabiliyorsanız Wi-Fi özelliğini kullanmanız gerekmeyebilir. Bir yazıcı almaya karar verdiğinizde, hangi özellikleri istediğinizi ve ihtiyaç duyduğunuzu doğru bir şekilde anlamak, gereksiz maliyetlerden tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcılar arasında seçim yapın

Satın almak istediğiniz yazıcı parçalarına karar verdiğinizde, en önemli baskı kalitesi kararlarını vermeniz gerekir. Piyasadaki en yaygın iki yazıcı türü vardır. Biri mürekkep püskürtmeli yazıcı, diğeri lazer yazıcı.

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, yazıcı kafasına püskürtme uçlarıyla küçük damlalar çizerek kağıda mürekkep katmanları uygular. Genel olarak inkjet yazıcılar daha ucuzdur ve renkli baskı için daha uygundur. Fotoğraf basabilen çoğu yazıcıya mürekkep püskürtmeli yazıcılar da denir.

Lazer yazıcılar ise mürekkep yerine toz toner kullanır. Bir metin sayfası yazdırmaya gelince, diğer yazıcılardan daha hızlı ve daha verimli yazdırır. Fiyatları inkjet yazıcılara göre daha yüksek olmasına rağmen, baskı maliyetleri açısından nispeten ucuzdurlar. Genellikle metin sayfaları yazdırıyorsanız ve fotoğraf veya resim yazdırma gibi işleriniz yoksa, lazer yazıcılar uzun vadede diğerlerinden daha kullanışlıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir