Bilgisayarlarda yazıcı kullanan kullanıcıların, yazdırma sırasında pek çok farklı hata ile karşılaşması mümkündür. Doğru yapılandırılmamış bir yazıcı sürücüsü, yazdırma sırasında farklı hataların ortaya çıkmasına neden olabilir. Yazıcıda doğru bir şekilde yapılandırılmış bir sistem bulunuyorsa, kullanıcılar tarafından yazıcıya yazdırılması için gönderilen tüm işlemler yazıcı yazdırma sırasına eklenerek burada bir sıra içerisinde yazdırılmaktadır. Boyutları yüksek olan dosyaların bir defada işlenmeyecek olması nedeniyle yazıcı yazdırma sırası üzerinden planlı bir şekilde tüm yazdırma işlemleri yapılmaktadır.

Yazdırmak istediği içeriklerin son durumunu öğrenmek isteyen kullanıcıların yazıcı yazdırma sırasını kontrol etmesi ve buradan yapacakları kontrollerle de içeriklere yönelik kendi işlemlerini sürdürmesi mümkün olmaktadır. Windows işletim sisteminde yerleşik bir şekilde yazıcı yazdırma sırası özelliği bulunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar istediği zaman yazıcı yazdırma sırasını öğrenebilmekte ve kontrol edebilmektedir.

Yazıcı yazdırma sırası nasıl kontrol edilir?

Yazıcı yazdırma sırasının kontrol edilmesi için kullanıcıların bilgisayarlarındaki Ayarlar > Cihazlar > Yazıcılar ve tarayıcılar sayfasına ulaşması gerekir.

yazici sirasini ac

Bu sayfaya ulaştıktan sonra ise hangi yazıcı ile işlem yapılıyorsa, yazıcının üzerine tıklanarak sırayı aç seçeneğinin seçilmesi yeterli olmaktadır. Bu adımlar takip edildikten sonra ilgili ekranda yazıcıya yazdırılması için gönderilen tüm içerikler listelenecektir. Bu içeriklerden dilediğiniz şekilde işlem yapabilirsiniz. Üstelik yazıcı yazdırma sırasında kullanıcılar istediği şekilde işlemi iptal etme gibi imkanlara sahiptir. Dilerseniz bu bölümden göndermiş olduğunuz yazıcı işlem emirlerini iptal edebilir, durdurabilir ya da yeniden başlatabilirsiniz. 

yazici kuyrugu sirasi

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir