Akıllı telefonların yaygınlaştığı şu yıllarda özellikle büyüklerimiz ve yaşlı insanların bu duruma ayak uydurması oldukça zor olabiliyor. Ancak kullanım yapısıyla bazen ise özellikleri ile yaşlılar için alınabilecek telefonlar olabiliyor. Bizde sizler bu içeriğimizde yaşlılar için satın alınabilecek olan en uygun telefonları listeleyeceğiz. Listemizde tuşlu telefonlar olduğu gibi akıllı telefonlarda yer alıyor. Teknolojinin gelişmesi ile beraber her yaştan kullanıcılar teknolojiye ayak uydurmak zorunda kalıyorlar. Ancak bu noktada yaşlı insanların karşılaştığı en büyük problem cep telefonları tarafında oluyor.

Yaşlılar için özelleştirilmiş olan ve satın alınması en uygun akıllı ve tuşlu telefonlar neler gelin içeriğimize geçelim.

Nokia 112

Tuşlu telefon denildiği zaman akla gelen ilk marka tabii ki Nokia oluyor. Nokia 112 modeli 1.8 inçlik TFT ekranı ve ayrık tuş yakımı ile yüksek ses hoparlöre sahip olarak bulunuyor. 840 bekleme saati süresi ile uzun bir kullanım ömrü de sunan bu model piyasada 250 TL civarlarında bulunabiliyor ve tercih edilebilir bir model diyebiliriz.

Samsung S5611

2

Yaşlı insanların daha çok tercih ettiği modeller olan tuşlu telefonlar piyasada çeşitli markalar tarafından üretiliyor. Bunlardan birisi olan Samsung’un tuşlu modeli S5611 öneri listemizde bulunuyor. Büyük tuşları, kamerası ve 3G bağlantı desteği ile yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu modeli de piyasada 450 TL gibi bir rakama bulmak mümkün oluyor.

Nokia 3310

3 1 1

Telefon sektörünün efsanevi modellerinden olan Nokia 3310 modelinden ilham alınarak yenilenmiş ve tekrar piyasaya girmişti. 2.4 inç ekranı ve tuş takımı ile beraber 2 megapiksel kameraya sahip olarak geliyor. Model şuan için piyasada 800 TL seviyelerinde satışta bulunuyor.

Alcatel 3088 4G

4

Daha yenilikçi bir tuşlu telefon almak istiyorsanız Alcatel’in bu modeli 4G desteği ile geliyor. WhatsApp, Facebook ve Youtube gibi uygulamaların kullanılabildiği bu model de 450 TL fiyat etiketlerinde piyasada bulunabiliyor.

Anka M9

Yaşlılar için uygun olan bir diğer model olan Anka M9, kamerasız yapısı ve yüksek sesli hoparlörü ile dikkat çekiyor. Bu kapsamda tercih edilebilir bir model olan bu cihaz 299 TL fiyatıyla geliyor.

Samsung E1150

5

Her ihtiyaca yönelik cihazlardan olan bu model kapaklı yapısı ile yaşlı insanlar için kolay bir kullanım sunuyor. Kullanışlı tuş takımı ve 740 saat bekleme süresi ile model öne çıkmayı başarıyor. Cihaz 220 TL fiyat etiketlerinde satışta bulunuyor.

Reeder F1 Touche

Kullanımı kolay tuşlara sahip olan bu model FM radyo gibi özellikler barındırıyor ve yüksek sesli hoparlörü ile 0.08 megapiksellik kameraya da sahip durumda. Bu cihaz ise 275 TL’ye piyasada bulunabiliyor.

Xiaomi Redmi 8A

6

Yaşlıların daha az tercih ettiği akıllı telefonlara yönelik önerimiz ise Xiaomi Redmi 8A modelinden başlıyor. Model 6.22 inçlik büyük ekranı ve 5000 mAh bataryası ile 12 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera özelliklerine sahip durumda. Bu cihazın 32 GB depolamalı versiyonu 900 TL civarlarında bulunabiliyor.

Samsung Galaxy A2 Core

Samsung’un giriş seviyesi uygun fiyatlı modeli olan Galaxy A2 Core modeli de yine yaşlı kullanıcılar için alternatif bir akıllı telefon diyebiliriz. 5 inçlik ekranı 4.5G desteği ve kolay arayüzü ile model öne çıkıyor. Cihaz piyasada 745 TL seviyelerinde satın alınabiliyor.

iPhone SE

Bir iPhone modeli almak isterseniz ise Apple’ın en küçük boyutlu ekranı ile kolay bir kullanıma sahip olan iPhone SE cihazını tercih edebilirsiniz. Home butonu da olan bu model piyasada 1200 TL seviyelerinde bulunabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir