ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers, Apple’ın Cydia tarafından açılan davasında yeni bir karar alındığını duyurdu.

AB Apple davasındaki ilk karar belli oldu

Cydia tarafından 2020’de açılan davada Apple’ın itirazı kabul edilmişti. Cydia’nın temyizi sonucunda ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers yeni bir karar açıkladı.

Cydia’ya Apple’ın davası yeniden mi başlayacak

Apple, üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vermemekle birlikte şirket tarafından üretilen cihazlar için yazılım güvenliğine atıfta bulunur. Bu sorundan başı dertte olan Cydia, Apple’ın son yıllardaki tutumunu eleştirdikten sonra dava açmıştı.

Cydia, jailbreak’li cihazlar için App Store’da bulunmayan uygulamaları indirmenize izin verdiğinden Apple tarafından kara listeye alınmıştı. Jay Freeman tarafından oluşturulan Cydia, iOS uygulama mağazasına izin vermeyen uygulamalar karşısında Apple’ın tekel olduğunu iddia etmişti.

Cydia’nın avukatları, Apple’ın 2018’den 2021’e geçişinin Cydia gibi üçüncü taraf uygulama mağazalarına zarar verdiğini iddia etti. Yargıç Yvonne, Cydia’nın davasını kabul ederek şu açıklamayı yapmıştı:

“Davacıların iddiaları, Apple’ın üçüncü parti uygulama mağazalarının varlığını engellediği yönde. Yapılan itiraz başvurusu, zamanaşımı olmadığı için kabul edildi.”

Yvonne, Apple’a Cydia davalarına Haziran ortasına kadar yanıt vermesi için süre verdi. Yargıç Yvonne, öncelikle Apple’ın lehine olan Epic davasına da başkanlık etmişti. Son dönemlerde sık sık davalarla gündeme gelen Apple hakkında Yvonne’nin kararının ne yönde olacağını ilerleyen zamanlarda birlikte göreceğiz. Peki siz bu dava hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir