Basit bir tasarımı yapay zeka yardımıyla profesyonel bir imaja dönüştürmek ister misiniz? Yapay zeka ile nasıl resim çizilir?

Google, “yapay zekâ bilinç kazandı” iddiasına sert tepki verdi

İnsan gibi düşünebilen yapay zekanın insanlardan en büyük farkı, milyonlarca, belki milyarlarca veriyi birlikte kullanması ve işlemesi ve bu verilerden en doğru sonuçları çıkararak hareket etmesidir. Pek çok yapay zeka var, bazıları evreni keşfetmemize yardımcı oluyor, bazıları suçluları yakalıyor ve bazıları da eğlenmemizi sağlıyor. Eğlence sektörü insanlığın en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Bu alemin bir kısmı gerçek hayatta, bir kısmı ise sanal dünyada geçmektedir. NVIDIA tarafından yapılan yapay zeka görselleştirmesi de böyle bir eğlencedir, elbette bu hizmet sadece eğlence amaçlı değildir. Yapay zeka temelli uygulamaların amacı kullanıma göre değişmektedir.

Yapay zekanın en kısa tanımı, insan gibi düşünen, hareket eden ve kendini geliştirmeye çalışan bir sistemdir. Yapay zekanın ortaya çıkışından bu yana birçok şeyi başardı ve insanlığa fayda sağladı. Bazen eski fotoğraflara hayat veriyor, bazen de bahsettiğimiz gibi sahtekarları yakalıyor. Dediğimiz gibi yapay zeka çok büyük bir alan ve genişlemeye devam ediyor. Yapay zeka ile çizeceğiniz resim bize nasıl görünecek? Başka bir deyişle, yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler olsaydı ne olurdu? göstereceğiz

NVIDIA Canvas nedir?

Yıllardır Paint’te çizim yapmayı hayal ettiniz ve tasarımların çoğu çok basit ama bu tasarımların profesyonel olmasını istiyorsunız yapay zekadan yardım alabilirsiniz. Bu AI tarafından desteklenen NVIDIA Canvas sayesinde gerçekleşebilir. NVIDIA Canvas, basit tasarımlar oluşturmanıza ve bunları gerçek görüntülere dönüştürmenize olanak tanıyan, yapay zeka destekli bir tasarım uygulamasıdır. Bu program, oluşturduğunuz herhangi bir çizimi yalnızca birkaç fırça darbesiyle olağanüstü bir görünüme dönüştürebilir.

Örneğin: AI destekli çizilen basit bir çizimin dağ, güneş, deniz gibi nasıl görünebileceğini program ile görebilir ve bu çizimleri cihazınıza kaydedebilirsiniz. NVIDIA Canvas diğer yapay zeka destekli programlara göre oldukça başarılı. Grafik denilince akla gelen firmalar arasında olan NVIDIA’nın yeni teknolojisiyle dikkatleri üzerine çektiğini söyleyebiliriz. Cihazınıza NVIDIA Canvas uygulamasını yükleyerek Paint’te yapamadığınız, ancak bu yazılım sayesinde hayal ettiğiniz tasarımlar oluşturabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir