AI tabanlı sohbet robotları, 2022 son çeyreğinden beri teknoloji dünyasının ana konusu haline geldi ve çeşitli alanlarda etkilerini göstermeye başladı. ChatGPT, öğrencilerin ev ödevlerini yapmalarından, Windows 95 lisans anahtarları oluşturmaya kadar kullanıcıların hayal gücüyle sınırları zorlayarak bu konsepti ortaya çıkaran ilk örnek oldu. Bu devrimin devamında yapılan araştırmalara göre, Android ve iOS geliştiricileri de yapay zeka destekli sohbet robotu projelerine yöneliyorlar. Bu tarz mobil uygulamaların talebinin de etkisiyle milyon dolarlık gelirler garanti edilmiş durumda.

Google kod yazabilen yapay zeka üzerinde çalışıyor

AppFigures tarafından gerçekleştirilen araştırmada, App Store’daki en iyi 50 uygulama arasında yer alan 4 farklı yapay zeka tabanlı sohbet robotunun gelirleri incelenmiş. Bu uygulamalar Kiyo, Genie, AI Chatbot ve Ask AI olarak belirlenmiştir. Genie yeni bir sohbet robotu olduğu için araştırmanın dışında tutulmuş, ancak geri kalan 3 uygulamanın Ocak ayından bu yana toplamda 3 milyon dolardan fazla net gelir elde ettiği ortaya çıkmıştır. Bu, günlük ortalama 20 bin ila 30 bin dolar arasında bir kazanç anlamına gelmektedir. Birkaç aylık süreç içinde bu tür şaşırtıcı rakamların açıklanması, yapay zekanın giderek daha fazla ilgi göreceğini kanıtlar niteliktedir.

ABD’deki App Store verileri kullanılarak yapılan araştırmada gösterilen gelir oranları, yapay zeka tabanlı sohbet robotları için geniş bir pazar olduğunu da ortaya koyduğu görülüyor. Geliştiriciler, belirli bir kalite standardını sağlayabilen uygulamaları sunarlarsa büyük kâr elde etme şansına sahip oldukları görülüyor. Ayrıca, mobil platformlarda web’e kıyasla rakip sayısı şimdilik daha az.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir