Sağlık araştırmaları, bir psikolog olarak yapay zekanın bir hastanın semptomlarını hafifletebileceğini gösterdi.

Yeni bir araştırmaya göre, yıllardır hayatımızda var olan chatbotlar bazı akıl hastalıklarının doktoru olabilir. Araştırmalar yemek yerken chatbotlarla iletişim kuran kişilerin yeme bozuklukları sorununu ortadan kaldırdığını gösteriyor.

Ayrıca yapılan araştırmalar, yapay zeka ile konuşmanın bir kadının kilosunu ve estetik kaygılarını önemli ölçüde azalttığını göstermiştir.

Yapay zeka psikolog olabilir mi?

Araştırma ekibi, hedef grup olarak yeme bozukluğu olan kişileri seçti. Yararlı içerik sağlayan bir sohbet robotu görevi gören bir yazılım geliştirdiler. Araştırma sonuçlarına göre çeşitli internet sitelerinde ve Facebook Messenger’da kullanılabilen bu chatbot, yeme bozukluğu olan kişilere büyük fayda sağlayacak. Bu kadın katılımcı çalışması, katılımcıların bot önerilerini izleyerek sağlıklı bir diyet uygulamaya başladıklarını bildirildi ve danışanların vücut estetiğine karşı duydukları kaygılar da azaldı.

Yapay zeka ne değildir?

Araştırmadan sorumlu olan Fitzsimmon’s Craft’a göre, sohbet robotları fonlarla yıllarca psikolog benzeri tedavi sağlayabilir. Şu anda yeme bozukluklarına odaklanan tek bir çalışma var, ancak COVID19 zihinsel sağlığımızı bozduğu için yapay zeka ile konuşmak yeni bir çözüm olabilir.

Yapay zeka, psikolojik destek için seans başına ödeme yapmak istemeyen ve evden destek almak isteyenler için hızlı ve hesaplı bir çözüm olabilir. Chatbot’ları kullanan gelecekteki sağlık anketlerinin sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Yapay zekanın zihinsel sağlık sorunlarının tedavilerinden biri olabileceğini düşünüyor musunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir