İstanbul merkezli bir girişim olan Airdub, Esra Akdere, Onur Ekşi ve Emre Cemali tarafından 2023 yılında kuruldu. Airdub, başta eğlence sektöründe dil engeli ve kültürel boşluğunu ortadan kaldırarak, uluslararası içerikleri kolaylaştırmayı hedeflemekte. Derin öğrenme ve yapay zeka algoritmalarını kullanarak, medya içeriklerinin yüksek kalitede ve sorunsuz bir şekilde yerelleştirilmesini sağlamakta.

Airdub’un kullanıcıları, yapay zeka teknolojisiyle kendi ses kopyalarını oluşturma imkanı sağlıyor. Bu kopyaları farklı dillerde konuşma, farklı tonlar ve duygusal ifadelerle özelleştirme imkanına sahip. Bu sayede, kullanıcılar farklı dil ve kültürlere hitap edebilme kolaylığına sahip olurken, özelleştirilebilir ve doğal sesleriyle daha insana benzeyen dijital konuşmalar yaratabilirlemekteler.

Airdub, BTM Ön Kuluçka ve KWORKS Ön Hızlandırma programlarında bulunmakta ve şu anda 6 kişilik global bir ekiple çalışmalara devam etmekte. Girişimin şuanki kısa vadeli hedefi yatırım alarak, 12 kişilik bir çekirdek ekibe ulaşmak.

Airdub: Yapay Zeka İle Ses Klonlama Hizmeti Sunan Yerli Girişim

Ses endüstrisi 

Oyun seslendirme, Podcast, sesli reklam ve sesli kitap gibi ses içerikleri, son zamanlarda hızla büyüyen bir pazar haline geldi. Ses içerikleri pazarının toplam büyüklüğü yaklaşık olarak 83 milyar dolar olarak tahmin ediliyor ve Türkiye ile Avrupa’daki pazarın bu büyüklüğünün yaklaşık olarak 36 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Airdub, sunduğu yenilikçi teknolojiler ve zaman ve maliyet tasarruflarıyla sektörde fark yaratacağı vurgusunu yapıyor. Girişim, ses mühendisi gerektirmeyen işlemlerle  müşterilerine zaman tasarrufu sağlamakta ve uygun fiyat avantajları sunarak bütçe dostu bir seçenek oluşturmakta.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Yapay Zeka ile Ses Klonlama Hizmeti Sunan Yerli Girişim Airdub Tanıtıldı”

  • eyo
    15 Mayıs 2023 at 21:41

    abi benim bilgisayarım windoes 7 windows 10 gecirmek istiyom ama indirme yerinde hata verdigi icin gecemiyom kaldım ve çogu program acılmıyor napmalıyım