Türkiye pazarına giriş yaptığı günden bugüne kadar pek çok servisi Türk kullanıcılara sunan Rus arama devi Yandex, yeni bir özelliğini daha duyurdu. Sadece Türk kullanıcılara özel olarak hazırlanan bu özellik video aramalarının yapılabilmesini sağlıyor.

Yaklaşık 4 hafta önce yaptığımız haberle çevrimiçi video paylaşım servisi Youtube‘un engellediğini sizlerle paylaşmıştık. Hemen ardından da yasaklanan Youtube’a nasıl girebileceğinizi içeren bir haberle de Youtube’a giriş yöntemlerinden bahsetmiştik.

O günlerden bugüne kadar halen ülkemiz kullanıcılarının girişine kapalı olan Youtube‘daki videoların alternatif siteler üzerinden izlenmesini sağlamak amacıyla Yandex, sadece Türkiye’deki kullanıcılara özel olarak geliştirdiği yeni bir özelliği sundu. 

Yandex Video Arama

Video arama adı verilen bu özellik sayesinde kullanıcılar erişemedikleri videolara ait olan linkleri Yandex sayfası üzerinde bulunan kutucuğa girerek, ilgili videonun aynısını alternatif video siteleri üzerinden bularak izleyebilecekler. Bu sayede de kullanıcılar, sosyal medya üzerinde sıkça paylaşılan ancak engel nedeniyle izleyemedikleri videolara kolaylıkla ulaşmaları sağlanmış olacak.

Türkiye’ye özel yeni video arama özelliğini duyuran Yandex‘in bu özelliğinin şu an BETA aşamasında olduğunu da sizlerle paylaşalım.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir