Geçtiğimiz hafta içerisinde ortaya atılan bilgilerin doğru olduğu öğrenildi ve Apple bugün yalnızca iPhone merkezli olan “Tap To Play” ödeme sisteminin duyurusunu yaptı. ABD merkezli olarak adından söz ettiren Tap to Pay sistemi, iPhone akıllı cihazlar üzerinden ödeme alınmasına imkan tanıyor. Apple Pay ve temassız ödeme destekli olan kredi kartları temelinde çalışan bu sistem, işletmelerin ödeme alması için harici bir donanım tercih etme durumunu ortadan kaldırıyor. 

28 1

Bu kağıt üzerinde büyük bir kolaylık ve tasarruf anlamına geliyor. Yıl sonunda ilk olarak ABD merkezli olarak başlayan bu sistem, yapılan açıklamalara göre iPhone Xs ve üstü tüm iPhone modellerinde aktif olarak çalışma özelliğine sahip olacak. Ödeme yapma sürecinde müşteriler iPhone akıllı cihazları yanında destekli Watch modellerini de kullanıcıların beğenisine sunabilecek. 

Kullanıcı verilerin çalıntı Yemeksepeti’ne para cezası verildi

Bu süreç NFC üzerinden temassız, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Özellikle de evlere veya iş yerlerine teslimat yapmak için son derece elverişli gözüken bu sistem, yaygınlaştığı zaman ödeme sürecini önemli miktarda hızlandıracak. Tap To Pay sistemi Türkiye pazarında yer almayacak. Oldukça uzun yıllar geçmesine rağmen Apple Pay sistemi de Türkiye’de aktif değildir. Tap to Pay sisteminin ABD dışındaki hangi ülkelerde yer alacağı ise şu an için açıklanmıyor. Fakat firma ABD’den Kanada’ya, oradan da Avustralya ve İngiltere üzerinden diğer Avrupa ülkelerinde yerini alabilir gibi gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir