Gelecekteki teknolojik gelişmeler nasıl olacak? Gelecekte insanları nasıl bir dünya bekliyor? Gerçekleşme olasılığı en yüksek olan tahminleri listeledik.

Teknolojinin gelecekteki gelişimi hakkında yıllar önce birçok tahmin yapıldı. Çoğu imkansız görünüyordu, ancak bu aşamada imkansız olarak kabul edilen tekniklerin artık genel bir teknik olarak ele alındığı görülüyor.

Teknolojinin gelişmesinde kuşkusuz bilimin önemli bir yeri vardır. Günlük hayata giren hemen hemen tüm teknolojilerin temeli bilime dayanmaktadır. Hatta teknolojinin geldiği noktaya gelmesinde etkin rol oynayan ana ilham kaynağının bilimkurgu üretimi olduğu söylenebilir.

Geçmişteki fikirlerin hayata geçirilmesinin ana nedeni buydu. Bilimin çerçevesinin dışına çıkmadan hareket ettiğimizde imkansız olarak görülen bazı teknolojileri günlük hayatta kullanılan teknolojilere dönüştürmek mümkün hale geliyor.

Peki bilimin içinde hareket edersek bundan 10 yıl sonra insanlığı hangi teknolojiler bekliyor? Günümüzde en çok rapor edilen işlemlerden biri olan şarj işleminin bir hikaye haline geldiği de dahil olmak üzere birçok öngörümüz var. Ayrıca, yakında normal olarak görülmeye başlayacaklarına inanıyoruz.

Şarj süresi

10 yıl önce, kimse akıllı telefonların on yıl sonra nerede olacağını tahmin edemezdi. Akıllı telefon sektörü o kadar kısa sürede o kadar büyüdü ki, eski akıllı telefonlar artık akıllı telefonların eşdeğeri oldu.

Elbette bir akıllı telefon ile yapılabileceklerin sınırları ne kadar ortadan kalksa da şarj sorunu yine de önemli bir sorun. Bu sorunun 10 yıl içinde sona ermesi bekleniyor.

Geleceğin teknoloji trendleri

2022 yılı itibari ile şarj teknolojisinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini görebiliriz. Örneğin, Xiaomi Redmi Note 11 Pro şu anda 15 dakikada %100’e kadar şarj edilebiliyor. Bu, şarj teknolojisinin yakın gelecekte gelişeceği ve şarj sorununun tamamen ortadan kalkacağı varsayımına güvenebileceğiniz anlamına gelir.

Telefonlardaki işlemciler

Telefonlardaki işlemciler, özellikle birkaç yıldır büyük ölçüde yapay zekaya güveniyor. Günümüzde portre fotoğrafları çekerken bile yapay zekanın avantajlarını görüyorsunuz. Odak öndeki kişidir ve arka plan bulanıktır.

Kablolar

Kabloların 10 yıl içinde insan hayatından kaybolması bekleniyor. Kuşkusuz, bu engellenebilir – ancak ne yaptığını bilen bir teknisyen değilseniz.

Uçan taksiler

Uçan taksiler, şu anda mevcut teknoloji yeterince iyi olmadığı için yakın gelecekte tam hizmet veremeyecek. Şimdi mandala ve hacim gibi bazı problemler var.

Çözülüp geliştirilirse uçan taksilerin çalışmaya başlayacağı söylenebilir ancak bunun ne kadar hızlı olacağını söylemek zor.

Otonom Araçlar

2012 Tesla araçları mevcut araçlarla kıyaslandığında ikisi arasında bariz bir fark var. Aslında buradan da anlaşılacağı gibi Kendi kendini süren arabalarla trafik imkansızdır. Sadece arka planda daha anlamlı bir ilerlemeye ihtiyacı var.

VR Teknolojisi

Sanal gerçeklik olarak da bilinen Sanal gerçeklik (VR) teknolojisi, tüketicilere kurgu ve gerçek dünyanın birleşiminden oluşan bir dünya sunmaktadır. Teknoloji zaten çok ilerlemiş gibi görünse de yine de bu teknolojinin eksik olduğu söylenebilir.

Bu teknoloji hala çok gerçekçi bir deneyim sunuyor, ancak onu şimdi olduğundan çok farklı bir şeye dönüştürmek biraz zaman alacak. Hatta gelecekte ev eğlencesi olarak kullanılabilecek gibi görünüyor.

Neuralink

Neuralink projesini hiç duydunuz mu? Duymayanlar için özet. Şu anda bir maymunla bir proje üzerinde çalışıyorum. Maymun için çok basit bir bilgisayar oyunu oynanır. Maymun oyunları oynarken beyin dalgaları izlenir.

İkinci bölümde joystick’in kablosu çekilerek beynin yaydığı sinyaller okunarak ekrana yansıtılır. Maymun joystick’i kontrol etse de oyunu etkilemiyor, çünkü ekranda görüntülenen görüntüler sadece beyinden gelen sinyallerden oluşuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir