Geleceğin teknoloji trendleri - Haberler - indir.com

Geleceğin teknoloji trendleri

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 19:33:02
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Donanım

Teknoloji trendleri çok hızlı şekilde değişiyor! Kısa sürede birçok şaşırtıcı hatta imkansız görünen teknolojik gelişmelerin hayatımıza etkileri de oldukça fazla! Peki, geleceğin teknoloji alanındaki trendleri neler olacak?

Teknolojik Gelişmeler Hız Kesmiyor!

Haber365 haber sitesi olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve teknolojiye ilgi duyan okurlarımıza güncel bilgileri sunuyoruz. İşte, teknoloji dünyasına damga vuracak olan gelişmeler!

10 maddede bugünün teknolojisi10 maddede bugünün teknolojisi

Yapay Zeka Yazılımları : Yapay zeka kuşkusuz içinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük teknolojik keşifleri arasındadır. Sürekli olarak geliştirilmesi yeni trendlerin ortaya çıkmasını sağlar. Özellikle yapay zeka asistanları birçok kişinin hayatına girmiş durumda! Yapay zeka ofislerde, evlerde, arabalarda birçok sistemi kontrol etmek mümkündür. En popüler yapay zeka asistanları ise şu an için Siri ve Cortana! Geleceğin teknolojik trendleri ise bunlardan çok daha büyük çapta yapay zeka yazılımlarını kapsıyor! Somut robotlar insanlara birçok alanda yardım edebilecekler! Örneğin güvenlik bu robotlardan sorulacak, beyaz eşyaları bu robotlar yönetecek, evleri sesli olarak kontrol etmeyi sağlayacak ve daha çok sayıda görevi sizin için yerine getirecekler!

Sürücüsüz Otomobiller: Otomobillerin her türlüsü üretiliyor, peki sürücüsüz arabalara ne dersiniz? Bilim kurgu filmlerinde sıkça gördüğümüz sürücüsüz otomobillerin yaygın olarak kullanılması amaçlanıyor. Başta Tesla olmak üzere bu alanda birçok marka tarafından çalışmalar yapılmıştır ve gelecekte ciddi gelişmeler beklenmektedir. Şu anda da dünyanın birçok ülkesinde denemeler yapılıyor. Yani kısacası, sürücüsüz otomobil dönemi uzak gelecekte değil daha yakın bir zamanda en büyük teknoloji trendleri arasında yerini alacak! Arabayla bir yere giderken sürme zorunluluğu olmadan keyfinize bakabileceksiniz. İş görüşmelerine bile arabayla katılmanız mümkün olacak! 

Nesnelerin İnternet Bağlantısı: Teknolojik gelişmeler sayesinde birçok cihaz birbiri ile bağlantıya geçebilme özelliğine sahip olmuştur. Gündelik hayatta insanların kullandıkları eşyalar birbirleri ile ilişki kurabilme özelliğini içerecekler. Diş fırçaları, kıyafetler, yataklar vb. çeşitli merkezlerle iletişime geçebilecekler. Nesnelerin interneti olarak tanıtılan bu trend insanların hayatında büyük bir kolaylık yaratacağa benziyor. Müzik seçimleriniz, yaptıklarınız, sağlığınız kısacası hakkınızdaki her şey eşyalarınız tarafından bilinecek.

Sanal Deneyimler: Bu trendi bir Matrix oluşturma ve içinde yaşama gibi hayal edebilirsiniz çünkü onunla oldukça benzerlik içeriyor! Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik özellikle son 2-3 yıldır gündemdeydi. Bu teknolojiler sayesinde sarmalayıcı sanal deneyimler yaşanacak! Farklı sanal dünyalar yaratmak mümkün olacak; evler bir masal diyarına dönüşebilecek! Stres atmak için son derece keyifli bir trend!

Arttırılmış Analiz: İş dünyası gelecek zamanlarda “Artırılmış Analiz” terimini çok daha fazla duyacak! İş yerinizde çok daha yüksek oranda veri sağlamak bu trend ile mümkündür. Temelinde ise yine büyük veri işleme teknolojileri ve yapay zeka bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde büyük firmaların analizleri çok daha isabetli olacaktır. Koşullar firmalara sağlam hamleler yapmaları ve en iyi kararları almaları yönünde destek sağlayacak! 

Dijital İkiz Teknolojisi: Günümüz şartlarında işlerin çoğu insanların kontrolündeki yazılımlar aracılığıyla yapılmaktadır. Yakın bir gelecekte artık gittikçe işlerin dijitalleşmesi bekleniyor. Gerçekte olan sistemin dijital alanda ikizi yaratılıyor ve yapay zeka, makineler arasında iletişim, sensör teknolojileri ile tamamen dijitalleşme tamamlanıyor! Bu trend kanalıyla üretimin makinelere bütünüyle teslim edilmesi gerçekleşecek! 

Görüntü Teknolojileri: Son dakika teknoloji gelişmeleri insanların kendilerine ve sevdiklerine daha fazla vakit ayırabilmelerine de yarayacak. Birlikte yeni görüntü teknolojilerini yansıtan filmler, programlar izlenebilecek. Quantum Dot teknolojisi OLED ve LCD ekran özelliklerinin birleşimini kapsayacak. Ekran görüntüleri daha gerçekçi, canlı, doğal ve renkli hale gelecek! Teknoloji Akıllı ev sistemleri kapsamında görüntü teknolojilerinin büyük yer kaplaması hedefleniyor. 

 


Yerli teknoloji çalışmaları için Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü kurulduYerli teknoloji çalışmaları için Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü kuruldu

PAYLAŞ