XRP Ledger’ın arkasındaki çekirdek geliştirme ekibi RippleX, Ethereum akıllı sözleşmelerini XRP Ledger’a getirmeyi amaçlayan Ethereum Sanal Makinesi (EVM) yan zincirini test etme sürecinde olduğunu açıkladı.

XRP Leger, sınır ötesi ödeme firması Ripple tarafından işletilen blok zinciri ağıdır. Ağ şu anda yerel akıllı sözleşmeleri desteklerken, Ethereum geliştiricileri tarafından uygulama yazmak için kullanılan bir bilgi işlem ortamı EVM’yi desteklemiyor. Yeni sistem tamamen test edilip ana ağda yayınlandıktan sonra, yeni yan zincir, geliştiricilerin Ethereum’un ana programlama dili olan Solidity’de yazmalarına ve XRP Ledger ile birlikte çalışabilir hale getirmelerine izin verecek.

Geliştiriciler ayrıca XRP Ledger’ın yerel XRP varlığını yan zincir ortamında kullanabilecek. RippleX cephesinden gelen açıklamada konuyla ilgili “Sürüm, geliştiricilerin artık XRPL veya EMV uyumlu blok zincirler arasında seçim yapması gerekmediği anlamına geliyor; her iki dünyanın da en iyisine sahip olabilirler,” denildi.

Ethereum The Merge güncellemesi yayınlandı

XRPL için EVM yan zincirinin ilk aşaması

Devnet, XRP Ledger üzerinde test yapmak için kullanılan kısıtlı bir deneysel ağ. Bu nedenle yalnızca erişimi olanlar sistemle etkileşim kurabilir. Birinci aşama ayrıca, EVM uyumlu zincir ile XRP Ledger Devnet arasında bir köprü kurulmasını da içeriyor. Köprü ile geliştiriciler, “mevcut teknolojileri değerlendirmek ve mevcut Solidity uygulamalarını EVM yan zincirine dağıtmak ve XRPL Devnet kullanıcı tabanına erişmek” için EVM yan zinciri ve XRP Ledger arasındaki Devnet XRP alışverişini test edebiliyorlar.

Testin ikinci aşamasının 2023’ün başlarında başlaması bekleniyor. İkinci aşama tamamlandığında, test, XRPL ana ağında bulunan izinsiz bir EVM yan zincirini ve köprüsünü içerecek olan son aşamaya geçecek.

XRP

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir