Ethereum için beklenen güncelleme resmi olarak yayınlandı. Güncellemenin kripto dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merak ediliyor.

Bitcoin’in ardından sektörün en büyük kripto paralarından birisi olan Ethereum’da önemli bir dönem başladı. The Merge olarak adlandırılan güncelleme, bugün resmi olarak yayınlandı. Uzun zamandan beri konuşulan ve madencilik üzerinde etkileri olacağı belirtilen The Merge güncellemesi ne ifade ediyor? Ethereum’da ve kripto sektöründe neler değişecek?

Ethereum merkezli stabil para platformu Beanstalk’a saldırı yapıldı

Ethereum The Merge güncellemesi ne ifade ediyor?

Kripto para dünyasında işlemlerin onaylanması için PoW adı verilen teknik kullanılıyor. The Merge ise enerji tüketiminin yükselmesine neden olan bu sisteme karşı bir yenilik getiriyor. Açıklamalara göre The Merge ile enerji tüketimi yüzde 99 oranında düşecek. İş ispatı için kullanılan PoW yerine hisse ispatı olarak adlandırılan PoS sistemini kullanan The Merge, bu sayede ağdaki tüm katılımcıların işlem onayı yapma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Transferlerde tüm ağ yerine sadece teminat sahipleri doğrulama yapılacak. İllegal durumlarda ya da dolandırıcılık gibi işlemlerde ise işlemler tespit edildiği takdirde tüm transfer iptal edilerek teminata el konulacak.

The Merge tutarsa sektörde ne olacak?

Ethereum The Merge güncellemesi, şu anda madencilik ve kripto para transferleri için kesin bir sistem değil. Ethereum’da denenecek olan PoS sisteminin başarılı olması, diğer kripto paralar için baskı oluşturabilir. Bu bakımdan sistemin başarılı olması ve enerji tüketimlerinde de istenen seviyelere ulaşılması sektörde bir değişimin başlamasına neden olabilir. Üstelik enerji tüketiminin yanı sıra ağ verimliliğinde de The Merge avantaj sağlıyor. Hızlı bir şekilde işlemlerin yapılması ve doğrulanması, maliyetlerin de düşmesini sağlıyor.

Güncellemenin tutmaması halinde ve hedeflere ulaşılamaması durumunda ise sektörde tam ters bir etki görülebilir. Bu bakımdan The Merge sonrasında tüm gözlerin kripto para sektöründe olacağını söylemek mümkün.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir