Genel olarak Microsoft Office 2007 ve önceki sürüm paketlerinde bulunan Excel programında hazırladığınız bir döküman .xlsx uzantılı bir XLSX dosyası olarak kaydedilir. Peki XLSX nedir? Yeni versiyonlarda bu durum değişse bile eğer bilgisayarınızda yüklü bir Excel programı yoksa bu dosyayı açamazsınız. Gelin XLSX dosyası nedir, nasıl açılır tüm detaylarıyla görelim.

Microsoft tarafından geliştirilen Office yazılım paketi, dünyada en çok kullanılan Office programlarından biridir. Office 365, tüm bu hizmetleri bir abonelikle sunar, ancak birçok kullanıcı yine de yazılımı satın almayı tercih eder. Excel elektronik tablo programı, bu programların en popülerlerinden biridir. Microsoft Office’in daha eski bir sürümünü kullanıyorsanız, Excel dosyasının XLSX biçiminde kaydedildiğini göreceksiniz.

Genellikle .xlsx uzantıları olarak kaydedilen XLSX dosya biçimleri ve Microsoft Office 2007 ve önceki paketlerde bulunan Excel dosyaları vardır. Office’in daha yeni sürümleri çok daha uyumlu bir dosya biçiminde kaydedilir, ancak bilgisayarınızda yüklü bir Excel sürümü yoksa bu dosyaları açmak çok zordur. Bir XLSX dosyasının ne olduğuna ve nasıl açılacağına daha yakından bakalım.

XLSX nedir?

Genel olarak, Microsoft Office 2007 ve paketin önceki sürümlerinde bulunan Excel programını kullanarak bir elektronik tablo oluşturduktan sonra bu belgeyi varsayılan olarak kaydedin. Bulunan biçim, .xlsx uzantılı bir .xlsx dosyasıdır. İsteğe bağlı, ancak Microsoft Word 2007 ve önceki sürümlerde dosyayı XLSX biçiminde de kaydedebilirsiniz.

Microsoft Office Artık Ücretsiz!

Microsoft Office 2007 ve sonraki sürümlerde bulunan Excel ve Word programları tarafından oluşturulan dosyalar, XLSX biçiminde de kaydedilebilir. XLSX dosyaları, verileri, sayıları, kullanıcı girişi ve program oluşturma istatistiklerini, temel işlevleri ve diğer elektronik tablo işlevlerini içerir.

XLSX dosyası nasıl açılır?

  • Adım 1: Microsoft Online Office web sitesini açın.
  • Adım 2: Microsoft hesap bilgilerinizle oturum açın.
  • Adım 3: Sol sütundan bir Excel hizmeti seçin.
  • Adım 4: Yükle ve Aç’a tıklayın…
  • Adım 5: Açılacak XLSX dosyasını seçin.
  • Adım 6: Dosya boyutuna bağlı olarak dosya bir süre sonra açılacaktır.
  • Adım 7: Dosyayı Microsoft Online Office kapsamında düzenleyebilirsiniz.
  • Adım 8: Düzenlenen dosyayı bilgisayarınıza indirmek için dosya seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Adım 9: Dosya seçeneğini kullanarak düzenlediğiniz dosyayı OneDrive hesabınıza kaydedebilirsiniz.

Bir Microsoft Office programı tarafından oluşturulan bir dosyayı açmanın en kolay ve en ucuz yolu, Microsoft Online Office web sitesini kullanmaktır. Bazı kısıtlamalarla Microsoft Online Office web sitesinde Excel, Word ve PowerPoint gibi birçok Microsoft hizmetini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. XLSX dosyasını açmak için yukarıdaki adımları izleyin. Excel’de oluşturulmuş bir dosyayı açmanın en iyi yolu Excel programını tekrar kullanmaktır. Ancak, Microsoft Excel programının bir sürümüne sahip değilseniz, daha eski bir sürüm olsa bile Microsoft Online Office hizmetini kullanabilirsiniz.

Alternatif yöntemler kullanarak XLSX dosyası nasıl açılır?

  • Yöntem 1: XLSX Open File Tool kullanabilirsiniz.
  • Yöntem 2: XLSX Viewer Free kullanabilirsiniz.
  • Yöntem 3: Ya da üçüncü taraf Office programları kullanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir