İlk detayları geçtiğimiz aylarda sızıntılarla ilk kez gündeme gelmeye başlayan Xiaomi’nin Redmi K60 serisinin detayları da ortaya çıktı.

Redmi Note 12 MediaTek 1080 ile desteklenecek

Redmi K60 serisinin önümüzdeki yıl piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak K60 serisinin önemli detayları hakkında söylentiler ortaya çıkmaya başladı. Çinli araştırmacı Digital Chat Statipon tarafından yapılan yeni bir sızıntı, yaklaşmakta olan K60 serisi akıllı telefonun ekran, işlemci, pil ve şarj cihazı özellikleri hakkında önemli bilgiler ortaya çıkardı.

Hatırlayacağınız üzere Redmi K60 serisi ile ilgili ilk detayları geçtiğimiz ay sizlerle paylaşmıştık. İddialara göre Redmi K60 serisi 2K çözünürlüklü ekrana sahip. Çin’deki tüm K50 serisi telefonlar AMOLED panellere sahip olduğundan, aynı zamanda bir AMOLED ekran olacak. Sızıntı, ekran boyutu ve yenileme hızı hakkında hiçbir şey söylemiyor.

Xiaomi Redmi K60 özellikleri hakkında söylentiler

Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciye sahip olması beklenen telefon, 5.500mAh bataryaya sahip olacak. Cihazda 67W kablosuz şarj cihazı ve 30W kablosuz şarj cihazı bulunacak. Bu durumda, kablosuz şarjı destekleyen ilk Redmi telefonu olacak.

Bu sızıntıdaki bilgiler henüz kesin olsa da, Android 13 işletim sistemi ve MIUI’nin en son sürümü ile kurulacak gibi görünüyor. Söylentiye göre Redmi K60 Pro, bu yıl Kasım ayında piyasaya sürülecek olan Snapdragon 8 Gen 2’ye sahip olacak. Bu nedenle yukarıda bahsedilen özellikler standart K60’a ait olabilir. Redmi K60 serisine kaç cihazın dahil olacağı henüz bilinmiyor.

K60 serisinin 2023’ün ilk çeyreğinde Çin’de duyurulacağına dair söylentiler yayılıyor. K60’ın küresel pazarda POCO F5 olarak yeniden markalanması bekleniyor.

Peki siz Redmi’nin ilerleyen zamanlarda piyasaya süreceği Redmi K60 serisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir