Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Xiaomi, buna göre kendi otomobili üreteceğini ifade etmişti. Tesla’ya rakip olması beklenen yeni otonom araca yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulunan Xiaomi, aracın ne zaman tanıtılacağını da duyurdu. Buna göre şirketin yeni aracının tanıtımını önümüzdeki ay göreceğiz. Teknoloji dünyasında her alanda yer almak isteyen Xiaomi, otonom araç pazarına da giriş yapıyor. Elektrikli araçların gittikçe popüler olduğu şu dönemlerde, her şirket bu faydadan yararlanmak istiyor. Geleneksel araba üreticileri Tesla sonrasında elektrikli otomobil üreten şirketlerin başarısı sonrasında, stratejilerini elektrikli araçlara yöneltmiş durumdalar.

Xiaomi elektrikli araç önümüzdeki ay tanıtılıyor

55

Farklı sektörlerden isimleri de bu pazara giriş yaptığını görüyoruz. Otonom araç pazarına Apple’dan bir hamle beklenirken, Xiaomi bu noktada daha hızlı davranmışa benziyor. Uzun süredir söylentilerden ibaret olan Xiaomi’nin elektrikli otomobilini önümüzdeki ay göreceğiz. Bu elektrikli araç modelinin fiyatının ise 15 bin dolar ile 45 bin dolar arasında bir fiyatlandırmaya sahip olması bekleniyor. Xiaomi bu elektrikli otomobiller için önümüzdeki 10 yıllık sürede bu pazara 10 milyar dolarlık bir yatırım yapmak istediklerini açıklıyor. Elektrikli otomobillerini şirket kurucusu Lei Jun Ağustos ayında tanıtımını gerçekleştirecek.

Söz konusu bu otomobilin tasarımını HVST Automobile Design yapıyor. Bu şirket son olarak WM Motor için Maven konsept otomobilini de tasarlamıştı. Xiaomi’nin bu yeni otomobil tanıtımı için büyük bir reklam gerçekleştirmesi bekleniyor. Tanıtımı gelecek ay yapılacak olan bu otomobilin tüketicilere ulaşması için biraz daha zamana ihtiyacı bulunuyor. Öyle ki ilk üretimler sonrasında seri üretim ve satışlar için 2024 yılı işaret ediliyor. Xiaomi’nin ilk elektrikli aracının sedan yada SUV yapısında gelmesi bekleniyor. Araç hakkında bilinen bilgilerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir