Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, akıllı kapı kilidinin tanıtımını gerçekleştirdi. Şirket tarafından tanıtımı yapılan bu kapı kilidi sahip olduğu yüz tanıma teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Söz konusu bu kapı kilidinin özellikleri şu şekildedir. 

Çin’in lider markalarından Xiaomi, sahip olduğu yüz tanıma özelliğine sahip olan kapı kilidi ile dikkatleri üzerine çekti. Konuyla ilgili olarak gerçekleşen tanıtım ile beraber Smart Door Lock X şeklinde adlandırılan kapı kilidinin özellikleri ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak merak edilenler yazımızdadır. 

Xiaomi’nin akıllı kapı kilidi yüz tanıma özelliğine sahip olacak

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, yüz tanıma teknolojisi ile tasarlanan kapı kilidinin duyurusunu gerçekleştirdi. Smart Door Lock X adlı kapı kilidi, sahip olduğu yüz tanıma özelliği ile beraber herhangi bir temas olmadan açılabilecek. Bu sayede kullanıcıların anahtar arama ve uğraşma sorunu ortadan kalkmış olacak. Xiaomi tarafından tasarlanan yeni kapı kilidi, kullanıcıların yüzünü tanımak adına RGB kamera, projektör, ışığa duyarlı sensör, yakınlık sensörü, kızılötesi kamera ve çeşitli sensörler özelliklerine sahip olacak. Söz konusu bu cihaz güvenlik için üst düzey bir çalışmanın yanı sıra kullanıcılar için de kolaylık sağlayacak. 

16 4

Bu özellik ile beraber kullanıcıların kapıyı açmak için herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak. Kapının önüne gelindiğinde cihazın otomatik bir şekilde yüz okuma sistemi devreye girecek ve kapı kolaylıkla açılacak. Şirket, yüz tanıma özelliği sayesinde sadece bir saniye içerisinde otomatik olarak açılacak. Bu sayede kullanıcılar elleri doluyken kapıyı açmak konusunda herhangi bir zorluk yaşamayacaklar.  Smart Door Lock X, kullanım kolaylığı sağlamanın yanı sıra güvenlik konusunda da titizlikle hareket ediyor. Cihaz kapının önüne yabancı bir kişi geldiğinde ve uzun bir süre burada beklediğinde otomatik bir şekilde kayıt yağacak ve Mijia uygulaması üzerinden kullanıcılara bilgi aktaracak. 

Kullanıcı deneyimi önemli miktarda üst düzeye çıkaracak olan kapı kilidinin hata payıyla ilgili olarak önemli bilgilerden söz edildi. Xiaomi Ecochain Genel Müdürü Qu Heng, Smart Door Lock X’in şirketin en üst düzey kapı kilidi olduğundan söz edildi. Heng, hata oranının milyonda bir olduğundan da söz etti. Xiaomi tarafından tanıtımı yapılan bu cihaz toplam olarak 8 adet kilit açma seçeneğine sahiptir. Böylelikle Smart Door Lock X’i açmak için yüz tanıma özelliğinin yanı sıra NFC, şifre ve parmak izi gibi gibi yöntemlerde sunacak. Söz konusu bu kapı kilidinin üzerinde bir AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran üzerinden kilidin durumu ile ilgili bir takım bilgiler görüntülemek mümkün olacak. Mijia ve HomeKit desteği ile tasarlanan bu yeni kapı kilidinde 6250 mAh batarya kapasitesi yer alıyor. 12 Ekim tarihinde ön siparişe sunulacak olan cihazın fiyatı ile ilgili herhangi bir açıklama da bulunulmadı. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler sadece bu kadardır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir