İlk kez Eylül ayında, Zizhan kod adlı Xiaomi akıllı telefon ortaya çıkmıştı. Aradan geçen üç ay sonra ise cihaz şimdi IMEI veri tabanında yer aldı. Liste, telefon hakkında pek bir şey söylemese de telefonun katlanabilir olduğu düşünülüyor. 

Katlanabilir telefonlar konusunda dikkat çeken markalardan bir tanesi olan Xiaomi şimdiden yeni bir model üzerinde çalışıyor olabilir. Gündeme gelen raporlarda cihazın 2022 yılının haziran ayı itibariyle piyasaya sunulmasının planlandığı ve 22061218C model numarası ile geliştirildiği belirtildi. Bazı kaynaklarda yer alan haberlerde telefonun Xiaomi Mi Mix Fold 2 olduğu öne sürüldü. Bazı kaynaklarda ise isimlendirme belirtilmemiş olsa da katlanabilir bir katlanabilir bir modelin kullanıcılara sunulacağı belirtildi. Bu bakımdan haziran ayı içerisinde şirket yeni bir katlanabilir modeli piyasaya sürerek yeni bir seçenek yaratabilir.

2021’de ilk versiyonu sunmuştu

Bu yılın başlarında şirket, Xiaomi Mi MIX Fold adıyla ilk katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürmüştü. Ancak bu model Mi 11 Pro gibi yalnızca Çin’de satıldığı için küresel pazarda yer alamamıştı. Yeni telefon modeli ile birlikte şirketin Çin dışına da çıkması bekleniyor. Telefonun sadece IMEI veri tabanında yer alması ile birlikte gündeme gelen bu haberlerde, çok fazla bir detay paylaşılmadı. Ancak model numarasının ortaya çıkması telefon için önümüzdeki günlerde hareketliliğin çok daha fazla olacağını gösteriyor. Model numarası üzerinden yapılacak her bir yenilik böylece telefon için yeni bir özelliğin öğrenilmesini sağlayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir