Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, geleneksel pil teknolojisinden daha farklı bir şekilde %10 daha fazla güç sağlayacak yeni bir pil teknolojisi hakkında duyuru yaptı.

Xiaomi’nin yeni teknolojisiyle pil gücü artabilir

Xiaomi, blog platformu Weibo’ya göre akıllı cep telefon bataryasının hacmini korurken kapasitesinde de %10 oranında artış sağlamayı vaat eden yeni bir pil teknoloji hakkında detaylı bilgi açıklamasında bulundu. Söz konusu bu akıllı telefonlar için 100 dakikalık ek güç sunacak. Başarılı isim Xiaomi, yeni pil teknolojisinin geleneksel olarak mobil pillerinden daha fazla elektrot silikon içeriği dile getirildi. Aynı zamanda kontrol devlerini küçülterek pili daha da küçük hale getiren gelişmiş bir paketleme teknolojisi ile beraber geliyor. Basit bir şekilde belirtmek gerekirse, yeni Xiaomi pili daha küçük bir pakette daha fazla güç özelliğine sahip olacak. 

22

İşleri perspektife koymak adına, 5.000 mAh pil özelliğine sahip olan bir akıllı telefon, aynı alana 5.500 mAh’lik bir ünite sığma özelliğine sahip olacak. Mevcut pillerin ve Xiaomi’nin yeni pil teknolojisinin karşılaştırılmalı görüntüsü sunuluyor. Bunun yanı sıra Xiaomi, pili korumak ve ömrünü uzatmak adına özel bir “pil göstergesi” için çip geliştirmeye başladı. Bu, özellikle gece şarj sırasında gereksiz bir şekilde pil aşınma sorununu önlemek adına akıllı yetenekler için yerleşik olarak destek sunacak. Aynı zamanda, bir sıcaklık yönetimi çözümü de dahildir fakat Xiaomi’nin bu yönü nasıl yönettiği görülmeye devam ediyor

Apple’ın akıllı araç projesinden 3 mühendis daha ayrıldı 

Xiaomi, 2022’nin ikinci yarısından bu yana yeni pillerin seri üretimine başlanacağını belirtti. Böylelikle, şirketin 2022 amiral gemisi akıllı cep telefonlarını yeni yüksek güçlü pillerle teslim etmesini beklemek mümkün olacak. Bu büyük bir değişiklik gibi görünmese de, OEM‘lerin daha küçük pillerde daha fazla şarj özelliği sunmasına yardımcı olabilir ve büyük bir pile sığdırmak adına fazladan yer hazırlanmasına da gerek kalmaz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir