Apple araç projesi için yıllardan beri çalışmalar sürdürse de ekipten arka arkaya isimlerin ayrılması tüm dikkatleri bu alana çekti. 3 yeni mühendis daha projeden ayrıldı ve yeni bir start-up için girişimlerde bulundu.

Apple’ın otonom bir otomobil projesi ile piyasaya çıkması, uzun zamandan beri bekleniyor. Ancak şirket bu konuda çok fazla istekli olmadığı gibi geliştirme aşamasında da çeşitli sorunların yaşandığı düşünülüyor. Zira bugüne kadar farklı isimlerin yetkilendirildiği birimde pek çok mühendis ile yollar ayrıldı.

Şirket içinden gelen son bilgilerde ise 3 mühendis ile daha yolların ayrıldığı belirtildi. Üstelik bu ayrılıkta Apple değil mühendislerin kararı etkili olmuş. Yeni şirketlerde çalışmak için Apple’dan ayrılan 3 mühendis, Apple’ın araç projesinin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. 

Akıllı araç projesi yerine farklı projelerde görev alacaklar

Otomobilin radar sisteminin başındaki kişi olan Eric Rogers, uçan taksi girişimi Joby Aviation Inc’e katılmak için şirketten ayrıldı. Projeden sorumlu iki Apple mühendisi Alex Clarabut ve Stephen Spiteri de aynı girişimine katılmıştı. Şirket mühendislerinin bir bir ayrılması ile birlikte sürekli olumsuz gelişmeler nedeni ile gündeme gelen Apple’ın araç projesi, şirket üzerindeki baskıyı arttırıyor.

Bugüne gelen kadar gelen bilgilerde şirketin 2025 yılına kadar yeni bir araç projesi ile piyasaya giriş yapacağı belirtilmişti. Arka arkaya gelen ayrılık haberleri ve Apple’ın bu konuda sessiz kalmayı tercih etmesi ise spekülasyonları arttırıyor. 

https://www.gizmochina.com/2021/12/12/three-more-engineers-leave-the-apple-car-project-to-join-a-startup-report/

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir