Xiaomi, dünyaca ünlü araba markası BMW ile dijital araba anahtarları konusunda ortaklık yapacaklarını açıkladı.

Xiaomi, Barselona’da düzenlenen MWC 2023 etkinliğinde, dünyaca ünlü araba markası BMW ile dijital araba anahtarı projesinde ortaklığa gittiğini duyurdu. 

Apple tarafından 2020 yılında dijital araba anahtarı özelliğinin piyasaya sürülmesinden bir süre sonra bazı Android geliştiricileri de kendi bünyelerinde dijital araba anahtarı özelliği üzerinde çalışmalara başlamıştı. Xiaomi de dijital araba anahtarı özelliğinde liderlik yapan şirketler arasındaydı. Bu sefer Xiaomi ve BMW dijital araba anahtarı projesi üzerinde birlikte çalışacak.

Aracın kilitlenmesi ve kilidin açılmasını sağlayan dijital anahtar, ek olarak aracın çalıştırılmasına da imkan sağlıyor. Dijital anahtar özelliği, araçlarını kiralayan kullanıcılar için büyük avantaj sağlıyor. Araba anahtarını vermek istemeyen kullanıcılar dijital araba anahtarını paylaşması yeterli oluyor. Dijital araba anahtarı, Google Cüzdan ve diğer platform uygulamaları ile kullanılabiliyor.

Bu işbirliği iki şirket için de önemli bir adım olarak görünüyor. Yüksek kalite ve konfor içeren araçları ile tanınan BMW’nin yanında ürün teknolojisinde ünlü şirket Xiaomi’nin de rolü büyük. Sürekli gelişen bu iki şirket, modern talepleri karşılamak için son teknolojiler üzerinde çalışıyorlar.

Dijital araba anahtarıyla kullanıcıya büyük kolaylıklar sağlanıyor

Xiaomi akıllı araba anahtarı özelliği sayesinde kullanıcılar, anahtar taşımak zorunda kalmıyor ve araçlarının kilidini kolaylıkla akıllı telefonları üzerinden kontrol edebiliyorlar. Anahtarlarının yerini unutan ve sık sık anahtar kaybeden kullanıcılar için bu teknolojinin önemi büyük. Kullanıcılar anahtar aramakla vakit kaybetmeden dijital anahtarları yardımıyla otomobillerine kolayca erişebiliyor. 

Dijital araba anahtarı konusunda güvenlik önlemlerini ihmal etmeyen Xiaomi, yabancı araç girişini engellemek amacıyla şifreleme teknolojisini kullanıyor. Bu şifreleme teknolojisi sayesinde yalnızca yetki sahibi kişiler aracın kilidini açabiliyor ve hırsızlık ya da zorla girme gibi tehlike ihtimallerini azaltıyor. 

Akıllı telefonların kaybolma ya da çalınma ihtimallerini de düşünen Xiaomi, dijital anahtarın uzaktan devre dışı bırakılarak aracın güvende olmasını garantiliyor. Xiaomi’nin dijital araba anahtarının Nisan ayıyla birlikte belirli BMW otomobil sahipleri için kullanıma sunulacağı açıklandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir