Son zamanların popüler markalarından biri haline gelen Redmi tarafından üretilen , fonksiyonellik ve özellikleri itibariyle en iyi akıllı cihazlar arasında yer alıyor.

Söz konusu akıllı cihaz hakkında yapılan yorumlara baktığımızda harika bir kamera özelliğine ve birinci sınıf güvenlik düzeyine sahip olduğunu söylemek mümkün. Cihazın ön kamera kısmında Gorilla Glass 5 ve arka taraflarla birlikte üretildi. Bunun tanı sıra aynı zamanda 1080 x 1980 piksel çözünürlüğe sahip 6,3 inç IPS LCD kapasitif dokunmatik ekran özelliğine de sahiptir. Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda Adreno 612 grafik kartıyla Snapdragon 675 işletim sistemi ile de desteklenen bu akıllı cihaz, 64GB dahili depolama alanının yanında en az 4GB bellek ile beraber tasarlanmış olup kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Redmi Note 7’nin en beğenilen noktalarından biri de, kamera özelliğinin 4K video ve eşsiz fotoğraflar çekme imkanı sunan 48 MP ile gelmiş olmasıdır. Bu akıllı cihaz bir de dezavantajı vardır ki, o da cihazın diğer telefonlara göre daha az batarya gücüne sahip olmasıdır. 

Redmi Note 7 hakkında ipuçları

Söz konusu bu akıllı cihazı almaya karar verdiyseniz mutlaka bu ipuçlarını kullanarak akıllı cihazınızı çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. 

– Cihazın 48 MP’lik kamerasından faydalanın

Redmi Note 7 adlı akıllı cihaz bahsettiğimiz üzere 12 MP’lik kamera özelliği beraber geliyor. Fakat burada yer alan önemli nokta ise kameranın 48 MP’lik kısmını aktif hale getirmektir. Cihazın 48 MP’lik kamera özelliğinden faydalanmak için ayarlar kısmından aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için kamera uygulamasını açın ve sağ üst köşede yer alan üç satırlı düğmeye basın. Daha sonra ise, 48 MP adında bir seçenek ile karşılaşmanız gerekiyor. Bu sensörden faydalanmak için üzerine dokunmanız yeterlidir. 

– Pil göstergesini değiştirebilirsiniz

Cihazın pil göstergesinde iki farklı mod bulunuyor. Bu modlardan biri çok da kullanışlı olarak görülmeyen ve bilgi vermeyen olanı diğeri ise daha detaylı bilgi sunan moddur. Bu konu hakkında yardım almak için ayarlar uygulamasını açın ve bildirimler, durum çubuğuna gidin. Bu kısımda pil göstergesi şeklinde bir seçenek olacak. Bu işlemden sonra, pil göstergesinin görünümünü seçmeniz mümkün olacak. 

– Tam Ekran Hareketler

Tam ekran hareketler özelliğini etkinleştirmek için Ayarlar uygulamasını açın ve Tam Ekran Görüntüsü seçeneğine gidin. Burada varsayılan olarak Düğmeler seçeneğini seçili bir şekilde göreceksiniz. Buradan tam ekran hareketlerini seçmeniz gerekiyor. Buradan kendi belirlediğiniz jestleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Artık çok daha büyük bir ekran alanı elde etmeniz mümkün olacak. 

– Uygulama kilidini kullanın

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda üçüncü taraf bir uygulama çekmecesi ya da ebeveyn kontrolü uygulaması kullanmanıza gerek yoktur. Ayarlama yapmak için, Ayarlar menüsüne gidin ve Uygulama Kilidi seçeneğine gidin. App Ayarları bölümü karşınıza çıkacak. Burada ilk etapta şifrenizi belirlemeniz gerekiyor. Parola, PIN ya da desen seçenekleri arasından bir seçim yapın. Sadece bu da değil uygulamanın kilidini açmak için parmak izi sensörünü kullanmanız da gerekecek. 

– Ana ekranda iPhone gibi sola kaydırmayı etkinleştirme

– Antivirüs değiştirin

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir