Xiaomi tarafından geliştirilen yeni tablet Xiaomi Pad 6S Pro, tablet sektöründe yepyeni bir dönem başlatabilir. İşte iddialı modelleriyle dikkat çeken Xiaomi’den son gelişmeler.

Tablet sektörünün iddialı oyuncularından birisi olan Xiaomi, bu iddiasını daha da ileriye götürebilir. Zira Weibo’da yer alan son bilgilerde, tabletler için üst düzey donanımların tercih edileceği ve farklı 5 versiyonun piyasaya sunulacağı belirtildi. Bu konuda her ne kadar Xiaomi cephesinden herhangi bir açıklama gelmemiş olsa da sızıntıların kaynağı daha önceki Xiaomi paylaşımlarıyla güven yaratmayı başarmıştı.

Xiaomi Pad 6S Pro İddialı Geliyor

Xiaomi Pad 6S Pro dışında Xiaomi Pad 6S serisinin yeni üyesi olacak.  Daha önce farklı isimlerle modelleri piyasaya sunan Xiaomi, yeni versiyonu çok daha güçlendirmiş olacak. Zira işlemci cephesinde Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyi tercih eden şirket, performans konusunda daha üst düzey bir beklenti yarattı.

Xiaomi Pad 6S Pro Çok İddialı Geliyor
Xiaomi Pad 6S Pro Çok İddialı Geliyor

İşlemcinin yanı sıra cihaz ekranı 12,4 inç olacak. 16:10 görüntü oranını destekleyecek olan ekranda, üstelik ilginç bir detay var. Weibo verilerine göre bu yeni cihaz, Xiaomi SUV7 olarak adlandırılan araç ile tam uyumlu olacak. Bu nedenle sadece araca özel yeni uygulamalar ve özellikler dahi tablette yer alabilir. Xiaomi Pad 6S Pro’da dikkat çeken bir diğer detay hızlı şarj desteği. Zira 120W desteğinin olacağı tablet, çok kısa şarj süreleri ile kullanım sağlayabilecek.

Pad 7 Serisi Çok Daha Güçlü Olacak

Xiaomi Pad 6S Pro ile Pad 7 serisinin de konuşulduğu Xiaomi cephesinde tüm bu gelişmeler şirketin tablet sektöründe hedefinin yüksek olduğunu gösteriyor. Zira önceki sızıntılar ve yine Weibo’daki bilgilerde Pad 8 ile birlikte OLED ekranlara geçiş yapılacağı, Snapdragon işlemcilerde ise 8 Gen 3 işlemcilerin kullanılacağı belirtiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir