Teknoloji şirketi Xiaomi’nin uzun bir süredir gündemde olan Xiaomi MIX Fold 2 akıllı telefon modeli için tasarım ve donanım özellikleri gibi detaylar belli oldu.

Katlanabilir akıllı telefon pazarında sadece Samsung değil diğer akıllı telefon üreticileri de geliştirmelerine devam ediyorlar. Bu alanda lider Samsung olurken, şirketin gerçekleştireceği Galaxy Unpacked etkinliği ile beraber yeni Galaxy Z Fold 4 ile Flip 4 akıllı telefon modelleri tanıtılacak. Şimdi ise Çinli üretici Xiaomi’nin MIX Fold 2 modeline dair önemli detaylar karşımıza geliyor. Bir süre önce teknik özellikleri sızdırılan bu modelin tasarım, çıkış tarihi ve bazı özellikleri sızdırıldı.

Xiaomi Mix Fold 2 doğrulandı! İşte son dakika detayları

Xiaomi MIX FOLD 2 özellikleri ve fiyatı

10

2021 yılının katlanabilir akıllı telefon pazarına Xiaomi cephesinden Xiaomi MIX FOLD modeli giriş yapmıştı. Bu model markanın yeni bir katlanabilir cihazı olmasına rağmen satış rakamları ile başarılı olmuştu. Uzun bir süredir sessiz kalan Xiaomi cephesinden şimdi ise Xiaomi MIX FOLD 2 cihazı ortaya çıktı. Galaxy Z Fold 4 ailesinin rakibi olacak MIX FOLD 2, 11 Ağustos tarihinde resmi olarak tanıtılacak. Bu yeni modelin tanıtım posteri paylaşılırken, arka panel tasarımı da belli olmuş oluyor. Bu kapsamda cihaz, selefi modelinden farklı bir arka panel ile gelecek. Öyle ki arka tarafta Leica imzalı üçlü ve yatay bir kamera sistemi göreceğiz.

Bu yeni model pazarın en güçlü işlemcilerinden olan Qualcomm’un Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi ile gelecek. 4 nm üretim sürecine sahip olan bu işlemcide 3.2 GHz ARM Cortex-X2, üç adet 2.8 GHz ARM Cortex-A710 ve dört adet 2.0 GHz ARM Cortex-A510 çekirdeklerine ek bir Adreno grafik birimi de bulunacak. Modelde 102 Hz Full HD+ 6.56 inç boyutunda Samsung AMOLED bir kapak ekranı ile 8.02 inç 2.5K 120 Hz OLED ana ekranı göreceğiz. Arka tarafta ise 50 megapiksel Sony IMX 766, 13 megapiksel ultra geniş açı ile 8 megapiksel telefoto sensör yer alacak. Bu telefoto lens ise 2x yakınlaştırma yapabilecek. Modelin son olarak 12 GB RAM ile 512 GB ve 1 TB versiyonlarının olacağını belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir