Xiaomi tarafından 2021 yılda yapılan tanıtımlarda markanın katlanabilir ilk akıllı telefonu olarak Mi MIX Fold duyurulmuştu. Çinli şirket bu modelin ikinci versiyonu için çalışmalarını hızlandırırken MIX Fold 2 olarak adlandırılacak modelin 2. çeyrekte piyasada olacağı belirtildi.

Xiaomi Mi MIX Fold 2 neler sunacak?

Digital Chat Station’da yer alan yeni raporda şirketin ikinci serisine dair detaylara yer verildi. Rapora göre MIX Fold 2 katlanabilir akıllı telefon yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek. Bu kapsamda ise telefonun Haziran 2022’nin sonundan önce piyasaya yer alması kesin. Tanıtım tarihi kadar yeni telefonda yer alacak özellikler de merak ediliyor. İlk modeliyle dikkat çeken ve katlanabilir akıllı telefon pazarından iyi bir pay almayı başaran şirket, ikinci modelinde bu başarısını arttırmak isteyecektir.

Önceki raporlarda yer alan MIX Fold 2 özelliklerine göre ikinci nesil MIX Fold akıllı telefonda 2K çözünürlüklü 8.1 inç ekran kullanılacak. Hem iç hem de dış ekran panellerinin yüksek yenileme hızı desteğine sahip olacağı da dikkat çeken bir diğer ayrıntı. Ekran performansını artırmak istediği görülen Xiaomi böylece kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunabilir.

Bazı önemli kaynaklarda amiral gemisi cihazlarda yeni tip LTPO ekran panelleri kullanılacağı da iddia ediliyor. Ancak bunlar fiyatları yukarı yönlü çekeceği için şirketin fiyat performans dengesinde nasıl bir karar vereceği de merak uyandırıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir