Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefon modeline yönelik yeni bilgiler geldi. Huawei, Samsung ve Motorola’nın takip ettiği marka, katlanabilir akıllı telefon sektöründe yepyeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Xiaomi MIX Fold 2 olarak adlandırılacak yeni model, uzun zamandan beri akıllı telefon sektörünün gündeminde yer alıyordu. Modellerinde her zaman yeni teknolojilere yer veren şirket 2. seride bu özellikleri daha da geliştirecek. Katlama performansında beklentileri karşılayamayan ilk modelinin aksine 2. modelde 360° ters katlama prensibi yer alacak. Uzun süreden beri katlanılabilir telefonlarda çoğu marka katlanma ve pratik kullanım konusunda sorun yaşıyordu. Xiaomi ise bu yıl piyasaya süreceği yeni model ile bu sorunların üstesinden farklı bir teknoloji ile gelmeyi hedefliyor.

Xiaomi MIX Fold 2 sızıntısı

Weibo’da ortaya çıkan yeni gelişmelere göre katlanabilir akıllı telefon Zizhan kod adıyla gelecek. Sızdırılan raporda telefonun ters katlanmayı destekleyeceği belirtildi. Xiaomi yapacağı tanıtım ile telefon sektöründe katlanabilir akıllı telefonlarda ters çalışma prensibine sahip ilk modeli piyasaya sunacak. Şu anda telefonun hangi aşamada olunduğu bilinmiyor. Ancak net detayları gelmeye başlaması ile kısa bir süre içerisinde markanın yeni tanıtımı yapabileceği düşünülüyor.

2018 yılında prototip tanıtmıştı

Xiaomi 2018 yılında yaptığı tanıtımda özel bir prototip yer vermişti. Her iki yöne de katlanabilen bu telefon, 2018 yılı için oldukça uçuk bir çalışma olarak değerlendirilmişti. Ancak gelinen noktada katlanabilir telefonlarda çok daha yenilikçi çalışmaların yapılabileceği ortaya çıktı. U1 modeli olarak adlandırılan özel prototip 2022 yılında marka tarafından piyasaya sunulabilir. 

https://youtu.be/yB5h7eB1s5c

Geçişler iyileştirilecek

Katlanabilir modellerde en çok yaşanan sorunlardan birisi geçişlerde arayüzün yavaş tepki vermesiydi. Yeni model ile arayüzde de yeni teknolojileri devreye alacak olan şirket, böylece hangi yöne katlanırsa katlansın hızlı bir tepki ile cihazı kullanıma hazır hale gelecek.

Piyasaya sürülecek model ile ilgili dikkat çeken bir diğer detay ise Android 12.1 işletim sisteminin kullanılacak olması. Android 12.1 güncellemesi sonrası daha büyük ve geniş ekranlarda iyi bir performans sunulmaya başlanmıştı. Bu nedenle şirket Android 12.1 ile daha iyi bir kullanım hedefliyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir