Xiaomi, Mix 5 serisi amiral gemisi akıllı cep telefonlarını piyasaya sürmek adına hızla çalışmalara devam ediyor. İki versiyonu olacağı belirtilen bu cihazın temel özellikleri ve çıkış tarihi ile ilgili çeşitli ayrıntılar da geldi.

9 14

Xiaomi Mix 4 oldukça yakın bir zaman önce piyasada yerini almasına rağmen serinin devam modeli ile ilgili olan detaylar da ortaya çıktı.  Xiaomi Mix 5’in Thor ve Loki kod adına sahip olan iki seçeneği ile sunulacak. Her iki cihaz için Çin’de sertifika almış gözüküyor. Daha önceleri, Thor ve Loki modellerinin Xiaomi 12 Ultra ve Xiaomi 12 Ultra Enhanced olduğu düşünülüyordu. Fakat şimdi ise Mix 5 serisindeki yeni akıllı cep telefonlar olduğu ortaya çıktı. Elde edilen son bilgilere göre ise Xiaomi Mix 5 gelecek yılın Mart ayına doğru resmiyet kazanacak. 

Snapdragon 8 Gen 1 ile güçleniyor

11 12

Xiaomi Mix 5’in Snapdragon 8 Gen 1 (Snapdragon 898) yonga setinden güç alarak performans sergileyecek. Aynı zamanda yeni nesil ekran içi parmak izi tarayıcısı ve 48 megapiksel ekran altı ön kamerası özelliğine sahip olacağı da aktarılan bilgiler arasındadır. Amiral gemisi nitelikli olan bu cihazın arka kısmında 50 + 48 + 48 megapiksel sensörden oluşan üçlü kamera sistemi yer alıyor. Aynı zamanda yüksek yenileme hızına sahip olan OLED ekran, en az 8 GB RAM, stereo hoparlörler, Android 12 ve ultra hızlı şarj da olacağı düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir