Xiaomi’nin Android tabanlı olan akıllı cep telefon arayüzü MIUI’ın yeni versiyonu yakın zamanda sunulacak. Sunulacağı tarih yaklaşırken, bu arayüzü alacak olan telefonlarda ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre, MIUI 13’ü ilk olarak 9 adet modele getirecek.

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, Android tabanlı arayüzünün en yeni sürümü olan MIUI 12.5, geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bunun ardından ise şirketin kurucusu Lei Jun, MIUI’ın bir sonraki versiyonun da bu yılın son günlerine doğru sunulacak belirtildi. Yakın zaman içerisinde pek çok ekran görüntüsü elde edilen Xiaomi, cihazlara neler kazandıracağını gözler önüne seren MIUI 13 ile ilgili olarak en çok merak edilenlerden biri de ilk olarak hangi modeller için sunulacağıdır. Bir geliştiricinin merakı üzerine hareket etmesi sonucunda modeller ortaya çıkmış oldu. Xiaomi’ye Android 12’yi getirecek arayüzden elde edilen bilgiler sadece bunlarla da kısıtlı değildir. Lei Jun da yeni arayüze dair bazı açıklamalar yapıldı ve bu çıkış gününün yaklaştığına dair ipuçları vermiş oldu.

3 20

Öncelikle 9 modelde yer alacak

MIUI 13’ün henüz yayınlanmamış versiyonunu buluğ ilerleyen geliştirici kacskrz, ‘V13.0.0.1.SKACNXM’ adlı bu versiyon üzerinde incelemeler yaparken, arayüzden faydalanacağı ilk cihazlar da ortaya çıktı. Görüldüğü üzere söz konusu bu arayüz, ilk olarak 9 modelden oluşan bir grupta yer alacak. Bu grup üyeleri şu şekildedir; 

  • Xiaomi Mi MIX 4
  • Xiaomi Mi 11
  • Xiaomi-Mi 11 Pro
  • Xiaomi Mi 11 Ultra
  • Xiaomi Mi 11 Lite
  • Xiaomi-Mi 10S
  • Redmi K40
  • Redmi K40 Pro
  • Redmi-K40 Pro+

Şu ana kadar elde edilen bilgilere bakılırsa, MIUI 13’te sanal bellek özelliği, yeni widget tasarımları, yeni animasyonlar, kişiye özel bildirim yönetimi, yeni güç optimizasyonu ve buna benzer daha pek çok güçlü gizlilik özellikleri sunacak. Lei Jun’un yakın zaman içerisinde gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarında da hız kesilmediğinden ve kesinlikle bir önceki sürüme göre daha iyi olacağı için MIUI 13, büyük ihtimalle Xiaomi’nin 16 Aralık’ta düzenlenecek olacak konferansında Xiaomi 12 cihazlarla beraber sunulacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir