Xiaomi, avuç içi büyüklüğündeki mini bilgisayar endüstrisine giren ilk modeli olan Mini PC’yi tanıttı. Bu bilgisayar, özellikle günlük görevler için uygun fiyatlı donanım sunacak.

Xiaomi Projector Mini resmi olarak tanıtıldı

Son yıllarda piyasaya çıkan dizüstü bilgisayarları ile adından söz ettiren Xiaomi, bugün kendi ilk yeni bilgisayarını tanıttı. Xiaomi’nin yeni PC’si “Xiaomi Mini PC” ve Apple’ın Mac mini ile rekabet etmesi amaçlanıyor.

Avuç içi büyüklüğünde bir muhafaza içinde yer alan Xiaomi Mini PC, küçük ama çok güçlü bir donanım parçasıyla donatılmıştır. Xiaomi’nin hesap makinesine daha yakından bakalım.

Xiaomi Mini PC neler sunuyor?

Xiaomi Mini PC, Intel’in 12. Nesil Core i5-1240P işlemcisi tarafından desteklenmektedir. Bu işlemci 12 çekirdeğe ve 16 iş parçacığına sahip ve Turbo ile 4.4 GHz hıza ulaşabiliyor. Bilgisayarın grafik işlemcisi de aynı işlemciye entegre edilmiş bir Intel Iris Xe’den oluşuyor.

Bu kurulum, grafik gücü gerektirmeyen görevler için fazlasıyla yeterli ancak Xiaomi, bu güce ihtiyaç duyanlar için de bir çözüm sunuyor. Kullanıcılar ihtiyaç duyduklarında harici grafik kartlarını ve sabit disk depolama birimlerini bilgisayarlarına bağlayabilirler.

Bilgisayarın dahili RAM ve depolama alanında 32 GB’a kadar DDR4 RAM ve 4 TB’a kadar PCIe 4.0 SSD desteği bizleri karşılıyor. Tüm bu donanım tarafından üretilen ısı, 4.600 rpm’lik büyük bir fan ile küçük kasanın dışına itilir. Xiaomi Mini PC ayrıca iki adet HDMI 2.1, üç adet USB 3.2, bir adet USB 2.0 ve bir adet 3,5 mm jak girişine sahiptir. Ayrıca bilgisayar, Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi 6 teknolojisi sunuyor.

Xiaomi Mini PC ne kadar?

iaomi Mini PC, Mac mini’nin hakim olmaya devam ettiği bir alanda çok rekabetçi bir fiyatla piyasaya sürülecek. Bu bilgisayarın fiyatları, belleksiz model için 2.999 RMB’den (yaklaşık 8.000 TL) başlıyor.

Bu arada, depolama üniteli modeller 512 GB SSD ile sunuluyor ve fiyatlar 3.999 yuan’dan (yaklaşık 10.680 yuan) başlıyor. Xiaomi Mini PC bellek modeli Çin’de satılmaktadır. Bu arada bilgisayarın Çin dışındaki hangi ülkelere satılacağı henüz açıklanmadı.

Peki Apple’ın Mac Mini’si ile rekabet edebilir mi?

Xiaomi Mini PC depolama modelinin başlangıç ​​fiyatı, Mac mini’nin başlangıç ​​fiyatından yaklaşık olarak daha ucuz. Bu düşük fiyatın elbette bir sebebi var. Ne yazık ki, bilgisayarın işlemcisi ve grafik birimi Apple’ın Mac mini’sindeki M1 ile boy ölçüşemez. Bu nedenle bilgisayar, performans açısından Mac mini’ye yetişemez.

Tabii burada seçim size kalmış. Mini bilgisayara sahip olmak isteyen bir kullanıcı öncelikle bilgisayarı ne amaçla kullanacağına karar vermelidir. Bilgisayar, çok fazla bilgi işlem/grafik gücü gerektirmeyen görevler için kullanıldığında, Xiaomi’nin bilgisayarları gayet iyi çalışıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir